Skip to main content

Μπλατ: "Νιώθω τυχερός, περήφανος και χαρούμενος" (vid)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, αφίχθη το βράδυ της Τρίτης (17/07) στο "Ελεύθεριος Βενιζέλος", όπου τον υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος.

Ο κόουτς αρχικά... τσέκαρε τα ελληνικά του ευχαριστώντας στην γλώσσα μας τους δημοσιογράφους που τον τίμησαν με την παρουσία τους και στην συνέχεια δήλωσε: "Είναι υπέροχο το ότι βρίσκομαι εδώ. Όλοι ξέρετε πως έχω πολλές εμπειρίες στην Ελλάδα. Έχω μείνει εδώ στο παρελθόν, αλλά το γεγονός ότι έρχομαι τώρα στην Ελλάδα για να αποτελέσω μέρος ενός τόσο ξεχωριστού και ιστορικού προγράμματος, όπως αυτό του Ολυμπιακού, κάνει για εμένα τόσο ξεχωριστή αυτή την μέρα. Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία. Νιώθω τυχερός, περήφανος και χαρούμενος. Ανυπομονώ!".

Για το αν ήταν εύκολη ή δύσκολη η απόφασή του να κάτσει στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, απάντησε: "Ήταν πολύ εύκολη! Ειλικρινά! Πέρασα μια διαδικασία για το ΝΒΑ, στο τέλος της περσινής χρονιάς, πριν καν αρχίσω να μιλάω με άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Αλλά η πρώτη ομάδα που μίλησα ήταν ο Ολυμπιακός και ειλικρινά ήταν και η μόνη ομάδα! Αντιλήφθηκα πως είχε πραγματικό ενδιαφέρον για εμένα και αμέσως προσπάθησα να το πραγματοποιήσω. Και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό είναι το μέρος που ήθελα να βρίσκομαι!".

Στο ερώτημα αναφορικά με τους στόχους του με τον Ολυμπιακό και αν είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, τόνισε πως: "Δεν έρχεσαι σε μια ομάδα όπως αυτή, χωρίς να κατανοείς τις προσδοκίες και χωρίς την θέληση να αποδεχτείς την πρόκληση. Σας λέω πως πάντα πίστευα στην καριέρα μου, και όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία μου καταλαβαίνουν, πως ήμουν τυχερός που υπήρξα μέρος πολλών και πολύ επιτυχημένων ομάδων σε διαφορετικές διοργανώσεις που κατέκτησαν πολλά πρωταθλήματα, μετάλλια ... Οπότε δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Το θέμα είναι τι κάνεις για να φτάσεις σε αυτά τα αποτελέσματα. Αυτό καταλαβαίνω και ειλικρινά θεωρώ πως και ο Ολυμπιακός το καταλαβαίνει. Δεν θα είχε πετύχει τόσα πολλά απλά θέτοντας έναν στόχο. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο είναι η δουλειά που κάνεις, η αφοσίωση σου για να το επιτύχεις και κάθε βαθμίδα της ομάδας. Η προθυμία σου να θυσιάσεις ότι χρειαστεί για να κάνεις αυτά που πρέπει και τελικά θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Αυτό είναι που με τράβηξε τόσο πολύ να έρθω στον Ολυμπιακό. Ξέρω πως είναι μια ομάδα που το κατανοεί αυτό και είναι μέρος της φιλοσοφίας μου".

Όταν του ζητήθηκε να δώσει μια υπόσχεση στον κόσμο του Ολυμπιακού, είπε: "Θα 'πάρουν' το καλύτερό μου. Αυτό υπόσχομαι. Νιώθω πολύ τυχερός που είμαι μέρος αυτής της παράδοσης, που θα είμαι μέλος αυτής της ιδιαίτερης κοινότητας των φιλάθλων και μελών της ομάδας. Της ιστορίας του... Ο Ολυμπιακός έχει ιδιαίτερη κουλτούρα, ιδιαίτερη παράδοση και οι φίλαθλοι είναι μεγάλο κομμάτι όλου αυτού, αν όχι το μεγαλύτερο. Θα κάνω το καλύτερό μου για να τους κάνω χαρούμενους".

Για το πόσα κομμάτια απομένουν μέχρι να συμπληρωθεί το ρόστερ, ξεκαθάρισε: "Μετά την απόκτηση του Άξελ Τουπάν, πραγματικά αναζητάμε ένα ακόμη κομμάτι του παζλ. Παρά τα δημοσιεύματα και τα τόσα ονόματα που έχουν δημοσιευτεί... Πιθανότατα τα περισσότερα "βγαίνουν" από τους μάνατζερ, όχι από τα media. Ξέρω πως γίνεται η δουλειά. Είμαι πολύ καιρό προπονητής. Δουλεύουμε σκληρά να χτίσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα που μπορούμε για τους φιλάθλους μας και για το σωματείο. Το αναφέρατε και είναι αλήθεια πως έχω δώσει έμφαση στο να "συνδυάσω" την μεγάλη εμπειρία και την μεγάλη δυνατότητα παικτών που ήταν ήδη στην ομάδα με νιάτα, αθλητικότητα, ταχύτητά, σουτ. Στοιχεία που χρειάζεται να βάλουμε στην ομάδα τα χρόνια που ακολουθούν. Σύντομα θα ολοκληρώσουμε το ρόστερ και θα πιάσουμε δουλειά. Και αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος".


Στην συνέχεια του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τον Άξελ Τούπαν, ο οποίος ανακοινώθηκε από την ομάδα μας την ίδια μέρα που ο κόουτς αφίχθη στην Ελλάδα... "Είναι ένας παίκτης που πιστεύω πως βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, αλλά έχει την προοπτική να ανέβει σε ακόμα ψηλότερο, πολύ ψηλότερο επίπεδο. Τρέχει πολύ καλά το γήπεδο, είναι παίκτης με πολλές δυνατότητες. Μπορεί να συνεισφέρει στην ομάδα επιθετικά και αμυντικά. Είναι παιδί με υψηλό πνεύμα. Θέλει να κάνει την δουλειά, θέλει να βελτιωθεί, θέλει να αποτελέσει μέρος μιας επιτυχημένης ομάδας. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που τον έχουμε".

Τέλος, του ζητήθηκε και ένα σχόλιο για τον μεγάλο αρχηγό μας, Βασίλη Σπανούλη. "Το σπουδαίο σχετικά με τον Βασίλη πως είναι σωστός. Παρά τα τόσα πολλά επιτεύγματα, τις τόσες πολλές ξεχωριστές στιγμές και το ότι είναι εξαιρετικός παίκτης με εξαιρετικά πλέις, παραμένει ταπεινός, απλός παίκτης μπάσκετ που νοιάζεται για την ομάδα, για την επιτυχία της. Είναι χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης και είναι σταρ πάρα πολλά χρόνια. Είναι χαρά να προπονείς ανθρώπους όπως είναι εκείνος. Όταν κοουτσάρεις έμπειρους παίκτες που σκέφτονται πάντα το σωστό, είναι σπουδαίο συναίσθημα για τον προπονητή. Δεν θεωρώ πως ο Πρίντεζης διαφέρει, ούτε ο Παπανικολάου, ούτε ο Μάντζαρης. Είναι παιδιά που κατανοούν ποιό είναι το σωστό και τι χρειάζεται η ομάδα. Γιατί ξέρουν πως όταν η ομάδα πάει καλά, όλοι πάνε καλά. Και αυτό θέλουμε".