Skip to main content

Σφαιρόπουλος: "Η ψυχή υπερνικά την κούραση" (vid)

Με ψυχή θα πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, για να καταφέρει αύριο (26/04, 20.00) να επικρατήσει της Ζαλγκίρις και να ισοφαρίσει σε 2-2 την προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας.

"Πρέπει να  διορθώσουμε τα λάθη μας. Πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, πιο δυναμικοί μέσα στο παιχνίδι, με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος", τόνισε ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" και συνέχισε: "Να πάμε πιο πολύ στις επαφές. Σε θέματα τακτικής, να διαβάσουμε καλύτερα το παιχνίδι και να μην κάνουμε κάποια λάθη σύγχυσης που είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθούμε πολλά καλάθια μέσα στην ρακέτα χωρίς παίκτη πάνω σε αντίπαλο παίκτη".

Ερωτηθείς αν  υπάρχουν αποθέματα ενέργειας , τόνισε: "Θεωρώ πως  ναι γιατί χτες δεν είχαμε κάποιον παίκτη που έπαιξε χτες πάρα πολύ και επειδή σε αυτά τα παιχνίδια μετρά η ψυχή. Και όταν η ψυχή είναι δυνατή υπερνικά όλη την κούραση".
Η αίσθησή του από τις αντιδράσεις των παικτών του μετά την ήττα στο τρίτο παιχνίδι είπε πως... "Νομίζω πως θα βγάλουμε αντίδραση, γιατί πραγματικά  η εικόνα που δείξαμε δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας και μας αδικεί. Δεν ήταν αυτό που δείξαμε όλη την χρονιά.  Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η ομάδα, έχει θέματα με τραυματισμούς που χάλασαν  αρμονία, την συνοχή και τους ρόλους μέσα στην ομάδα. Εδώ που έχουμε φτάσει, όμως, δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πάμε δυνατά για να παλέψουμε αυτό το παιχνίδι".

Για το τί πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει τι νίκη, σχολίασε: "Πρέπει να κάνουμε τα απλά πράγματα σωστά , γιατί από τα απλά πράγματα χάσαμε χθες. Και αυτό έγινε από την έλλειψη σωστής συγκέντρωσης και κακού διαβάσματος. Σίγουρα θέλουμε όλοι οι παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι, να είναι συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν.  Δεν γίνεται να παίξεις τέτοια παιχνίδια αν δεν έχεις όλους σου τους παίκτες έτοιμους να παίξουν".

Αναφερόμενος στην κατάσταση των τραυματιών, είπε: "Σήμερα θα ξεκουραστούν κάποιοι στην προπόνηση ή θα κάνουν πιο χαλαρά. Αύριο θα ξέρουμε κάτι. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, όπως και χτες".

Σε ερώτηση που του έγινε αν ήταν σωστό που χρησιμοποιήθηκαν οι τραυματίες, απάντησε: "Όλοι γράφατε και διθυραμβολογούσατε μετά το δεύτερο ματς στο οποίο έπαιξαν οι παίκτες με ενέσεις και με αυταπάρνηση. Τότε όλοι ήσασταν υπέρ να παίξουν. Τώρα με ρωτάτε αν πρέπει να παίζουν οι τραυματίες. Όποιος πρέπει να παίξει θα παίξει".

"Σαν μια γροθιά..."

Ο Κώστας Παπανικολάου είπε από την πλευρά του... "Μιλάμε για ένα τελικό. Και μόνο το να γίνεται θέμα για διάθεση, θέληση και ενέργεια, νομίζω πως είναι λάθος τρόπος να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για αυτό το παιχνίδι. Όλοι είμαστε έμπειροι, όλοι έχουμε παίξει μεγάλα παιχνίδια και όλοι ξέρουμε πως σε εκείνη τη στιγμή πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και όλοι μαζί σα μια γροθιά να παλέψουμε για όσο το δυνατόν πιο σκληρά. Πρέπει να επανέλθουμε στα στάνταρ μας, αυτά που μας έφεραν μέσα στην χρονιά ως εδώ, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας".

Η εμπειρία είναι ένα πλεονέκτημα, όμως, δεν αρκεί... "Το ότι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και παλαιότερα δεν σημαίνει πως μπορούμε να συγκρίνουμε τις περιστάσεις και τις καταστάσεις. Σίγουρα η εμπειρία είναι ένα κομμάτι που μπορεί να βοηθήσει, όμως θα πρέπει όλοι να κάνουμε την δουλειά μας  όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ούτε το τέλειο ματς, ούτε να βρεθούν ήρωες, ούτε τίποτα...  Πρέπει να σταθούμε ως Ολυμπιακός στα σταθερά μας όπως όλη τη χρονιά και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι".

Τέλος, ερωτηθείς τί μπορεί να αλλάξει σε θέμα τακτικής ο Ολυμπιακός, απάντησε:  "Νομίζω πως το μεγαλύτερο στοιχείο σε μια σειρά όταν είσαι πίσω είναι η θέληση που θα δείξεις στο παρκέ. Σίγουρα υπάρχει το κομμάτι της τακτικής και είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως αυτή η ομάδα έχει αποδείξει στο παρελθόν πως η θέλησή της ήταν αρκετή προκειμένου να βγάλει και μεγάλες φάσεις στο παρκέ και μεγάλες άμυνες και να διαλύσει οποιαδήποτε τακτική και να καταφέρει οτιδήποτε στο παρκέ. Τώρα το να μπούμε σε περεταίρω ανάλυση δεν είναι δικό μου κομμάτι να ασχοληθώ. Οι προπονητές μπορούν να αναλύσουν καλύτερα αυτό το κομμάτι. Εμείς ως παίκτες αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε το πόσο θέλουμε να "τραβήξουμε" τη σειρά σε ακόμα ένα παιχνίδι για να διεκδικήσουμε μία ακόμη πρόκριση σε φάιναλ φορ".