Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Ο στόχος είναι πάντα η νίκη»

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (06/04, 19.00) την Ζαλγκίρις στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας και για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ο στόχος -παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες- είναι αδιαπραγμάτευτος: νίκη!

«Είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας. Μιας κανονικής διάρκειας που ήταν μακρά. Στο διάστημά της δείξαμε σταθερότητα και το ίδιο θέλω να κάνουμε και στο τελευταίο ματς», σχολίασε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε: «Θέλω να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, ώστε να κερδίσουμε και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι μια τελευταία προσπάθεια στην κανονική διάρκεια και θέλουμε ο κόσμος μας να βρίσκεται στο πλευρό για να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών. Είναι δύσκολη μέρα η Μεγάλη Παρασκευή, αλλά με την αλλαγή της ώρας ο κόσμος έχει την δυνατότητα να στηρίξει την ομάδα».

Αναλύοντας την λιθουανική ομάδα, τόνισε: «Η Ζαλγκίρις είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Ξέρει τι θέλει στο παρκέ. Έχει ρόλους. Είναι σκληροτράχηλη, για αυτό και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και αμυντικά ώστε να αντιπαρέλθουμε στον τρόπο παιχνιδιού και εκεί που θέλουν να μας χτυπήσουν.  Αλλά και επιθετικά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας χτυπώντας εκεί που έχει αδυναμία η αντίπαλός μας».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, ξεκαθάρισε πως: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πάντα παλεύει για να κερδίζει. Δεν μας ενδιαφέρουν τα σενάρια και τί θα γίνει στην μία περίπτωση ή την άλλη. Κάθε φορά ετοιμάζουμε το παιχνίδι για να κερδίσουμε. Έτσι δουλεύουμε πάντα. Ο μόνος στόχος μας είναι η νίκη».

Τέλος, για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες, είπε: «Δεν μπορέσαμε να προετοιμαστούμε όπως θα θέλαμε. Δεν είχαμε όλη την ομάδα. Οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και ΜακΛιν δεν θα παίξουν. Ο Τιλί θα δούμε την τελευταία στιγμή και ο Μιλουτίνοφ χτες έβγαλε ένα μέρος της προπόνησης. Αυτοί που θα μείνουμε, όμως, θα τα δώσουμε όλα. Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

 

 

«Μόνο η νίκη μετράει»

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς δήλωσε για την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις. «Είναι μεγάλο παιχνίδι για εμάς με βαθμολογική σημασία. Είναι επίσης ένα καλό τεστ κόντρα σε μια καλή ομάδα πριν τα πλέι οφ. Οπότε θα πρέπει παρά τις απουσίες να είμαστε έτοιμοι».

Αναφερόμενος στους απόντες, είπε: «Είναι δύσκολο να γεμίσουμε τα… παπούτσια τους. Είναι παίκτες που δίνουν πολλά στην ομάδα, για αυτό και όλοι θα πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη. Ειδικά στην άμυνα και λόγω της απουσίας του Πρίντεζη είναι ένα μεγάλο κομμάτι που πρέπει να καλύψουμε. Ο Πρίντεζης βοηθά στην άμυνα, στα ριμπάουντ… Οπότε ως ομάδα θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να καλύψουμε τα κενά και να βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε. Μόνο αυτό μετράει».

Αναλύοντας την λιθουανική ομάδα τόνισε πως… «Είναι μια ισορροπημένη ομάδα. Έχει σπουδαίο προπονητή και δεν μπορείς να σταματήσεις έναν-δύο παίκτες. Πρέπει να τους σταματήσουμε ως ομάδα».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να εντοπίσει τα αίτια των τριών ηττών από ομάδες που δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, απάντησε: «Είτε είναι στα πλέι οφ, είτε όχι, όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Για αυτό έρχονται παίζουν με περισσότερη ενέργεια από ότι συνήθως και πιο σκληρά. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς».

 

 

«Να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω»

Ο Γιώργος Μπόγρης, τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολο με μια ομάδα επιπέδου πλεί οφ που μπορεί να την βρούμε και μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί πρόκειται για μια ομάδα ξεκάθαρα προπονητή, που θα μας έχει διαβάσει 1000% και θα ξέρει και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά μας. Ξέρει τι να περιμένει από εμάς. Το ίδιο έχουμε κάνει και εμείς. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα όπως είναι η Ζαλγκίρις, ώστε να τερματίσουμε στην 3η θέση και μετά να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στην συνέχεια».

Οι πολλές απουσίες μπορούν να καλυφθούν σύμφωνα με τον Έλληνα σέντερ: «Έχουμε ποιότητα και ένα βαθύ ρόστερ για να καλύψουμε τις απουσίες. Στο παρελθόν που ήμασταν σε παρόμοιες καταστάσεις η ομάδα ανταπεξήλθε και νομίζω πως θα είμαστε όλου έτοιμοι, από τον πρώτο ως τον ενδέκατο γιατί κατεβαίνουμε ενδεκάδα αύριο, να δώσουμε το κάτι παραπάνω και να καλύψουμε τις απουσίες των παιδιών».

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την προπόνηση της Μεγάλης Πέμπτης...