Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Σημαντική η παρουσία του κόσμου» (vid)

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Παρασκευή (10/11/2017, 21:00, Novasports) στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό Superfoods για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το ματς με τους «πράσινους».


«Μετά το παιχνίδι στη Βαρκελώνη, παίζουμε αύριο στην έδρα μας για την Ευρωλίγκα και θέλουμε να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα. Παίζουμε ένα τοπικό ντέρμπι στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό, μας ξέρουν και τους ξέρουμε καλά. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ πως έχουμε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουμε όσα έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις και με ανάλογη συγκέντρωση και να ακολουθήσουμε το πλάνο για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Από ό,τι έμαθα, έχουμε sold out . Θέλουμε την βοήθεια των φιλάθλων μας με τη φωνή τους μόνο».


Σε ό,τι αφορά την «φτωχή» συγκομιδή επιθετικά στα δύο τελευταία ματς, σχολίασε: «Δεν μας ικανοποιεί η εμφάνιση μας στα τελευταία δύο παιχνίδια στην επίθεση. Υπήρχε ανισορροπία. Χρειάζεται καλύτερο διάβασμα. Πρέπει να διαβάσουμε καλύτερα τις λεπτομέρειες στο set offence, για να μπορούμε να εκτελέσουμε καλύτερα». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα οφέλη μιας ήττας όπως εκείνης στην Ισπανία… «Εντάξει, όταν παίζεις ένα πολύ κακό παιχνίδι, η ήττα πονάει, αλλά σου δείχνει και τις αδυναμίες σου και στοιχεία που πρέπει να βελτιώσεις. Εμείς αυτό κάναμε μετά τη Βαρκελώνη. Θέλουμε να βελτιώσουμε τα λάθη που έγιναν. Να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Γιατί μετά τη Βαρκελώνη, δεν είχαμε προπόνηση λόγω του ημιτελικού με τον Άρη».


Ο κόουτς Σφαιρόπουλος έχει τονίσει πολλές φορές πως ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ολυμπιακού και το επανέλαβε: «Κάθε προπόνηση βοηθάει να βελτιωθούμε. Αλλά και τα παιχνίδια βοηθάνε να βελτιωθούμε. Όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε μέσα από τις αναμετρήσεις και την προπόνηση. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και στην πεντάδα και στο ρόστερ. Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια μέχρι στιγμής. Το ζητούμενο είναι να επιστρέψουν όλοι οι παίκτες και να αποδώσουμε τα μέγιστα. Όχι πως τώρα δεν παίζουμε καλά, αλλά να βελτιώσουμε μικρές λεπτομέρειες».


Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός γνωρίζονται καλά, ωστόσο, ο κόουτς και οι συνεργάτες του μελέτησαν εξτρά τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας μας… «Σίγουρα, όταν προετοιμάζεις ένα παιχνίδι, βλέπεις τα πρόσφατα ματς του αντιπάλου. Είδαμε και το παιχνίδι με την ΑΕΚ και της Ευρωλίγκας. Βλέπεις και τα δυνατά σημεία του αντιπάλου και τις αδυναμίες. Μελετάμε κάθε λεπτομέρεια στο σκάουτινγκ».
Για το αν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Κάιλ Γουίλτζερ, θα βρίσκεται στην 12άδα, απάντησε: ««Δεν έχει μπει ακόμα καλά στην ομάδα. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει. Ειλικρινά θα αποφασίσω την τελευταία στιγμή».

Σχετικά με την κατάσταση του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη, επανέλαβε: «Για τον Βασίλη, έχω πει πως μόνο όταν θα είναι εντάξει το πόδι του, θα ξεκινήσει με την ομάδα. Επειδή έχει μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός, θα χρειαστεί να κάνει αρκετές προπονήσεις πριν μπει να παίξει, όχι μόνο μία – δύο. Έχουμε καιρό ακόμα…».


Τέλος, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικός είναι ο έκτος παίκτης της ομάδας, που αύριο (10/11) θα δώσει δυναμικό «παρών»: «Σίγουρα, η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντική. Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν το παίξαμε χωρίς κόσμο και ακόμη παίζουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς κόσμο. Επίσης, ορισμένα παιδιά δεν έχουν δει ακόμη γεμάτο το γήπεδο από κόσμο του Ολυμπιακού και χαίρομαι που θα το δουν αύριο αυτό. Η εικόνα μετράει και όχι οι 22 πόντοι που χάσαμε στη Βαρκελώνη, αλλά η κακή εικόνα μας. Οι παίκτες μας δεν ζουν σε άλλο κόσμο, ξέρουν πως ο Παναθηναϊκός έχει χάσει δύο σερί ματς, δεν έχει κάνει εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα και θα κάνουν τα πάντα να κερδίσουν. Το ξέρουμε εμείς, το ξέρουν οι παίκτες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε όσα έχουμε σχεδιάσει. Πρέπει να έχουμε αποφασιστικότητα και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».

 

 

«Χαρά μας που θα είναι γεμάτο το ΣΕΦ»


Στην ουσία του αποτελέσματος και όχι σε όλα όσα «συνοδεύουν» ένα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, εστίασε ο Γιώργος Πρίντεζης: «Ο κύριος λόγος είναι αυτός... Θέλουμε να ανακάμψουμε από την ήττα στην Βαρκελώνη. Όλοι ξέρουμε πως η Ευρωλίγκα είναι μαραθώνιος και δεν σου παρουσιάζονται εύκολα ευκαιρίες. Παίζουμε στο γήπεδό μας και θέλουμε να κερδίσουμε στην έδρα μας όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Μέχρι στιγμής είμαστε καλά, αλλά ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα γίνεται για να πετύχουμε τον στόχο μας».


Αναφερόμενος στον Παναθηναϊκό, είπε: «Ίσως και να τους αδικεί το αποτέλεσμα. Την προηγούμενη εβδομάδα έπαιξαν πολύ καλά στην Βιτόρια. Αλλά όλοι ξέρουμε πως τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν άλλη βαρύτητα. Είναι τελείως διαφορετικά».


Ερωτηθείς για το τί έχει αλλάξει σε σχέση με την αναμέτρηση της πρεμιέρας, ο φόργουορντ των ερυθρολεύκων, είπε: «Θεωρώ πως είμαστε πιο έτοιμοι ως ομάδα. Έχουμε μια επιπλέον λύση στους κοντούς, γιατί τότε μας έλειπε και ο Ρόμπερτς. Ο Βασίλης δεν θα είναι μαζί μας και μακάρι να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θεωρώ πως ως ομάδα είμαστε αρκετά βελτιωμένοι».


Για το αν το sold out προσθέτει εξτρά πίεση στον ίδιο και τους συμπαίκτες του, σχολίασε: «Όχι δεν υπάρχει πίεση. Ίσα ίσα… Είναι χαρά μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο και μακάρι τα περισσότερα παιχνίδια να ήταν έτσι και να ήταν στο πλάι μας. Ξέρουμε πως αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. Σίγουρα ο κόσμος θα μας δώσει έξτρα κίνητρο και ενέργεια».


Και κατέληξε: «Το είπα και πριν. Θέλουμε να αντιδράσουμε. Δεν θα είναι ωραίο να έχουμε δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην Ευρωλίγκα. Πέρυσι είχαμε μια καλή σταθερή πορεία και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και φέτος. Η εμφάνισή μας στην Βαρκελώνη, αλλά και αυτή με τον Άρη δεν ήταν έτσι όπως θα θέλαμε στην επίθεση».


«Χαρούμενος που θα παίξω»


Το πρώτο ματς Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού το παρακολούθησε ως θεατής λόγω τραυματισμού. Πλέον ο Μπράιαν Ρόμπερτς είναι χαρούμενος που θα δώσει το παρών και έτοιμος να πανηγυρίσει τη νίκη! «Είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Κάναμε άσχημο παιχνίδι στην Βαρκελώνη, αλλά είναι απλός ένας αγώνας. Θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε για βελτιώσουμε τα λάθη μας.Στο πρώτο παιχνίδι δεν είχα παίξει, όμως, είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ αύριο. Είχαμε τον έλεγχο εκείνης της αναμέτρησης, αλλά επιτρέψαμε να τον χάσουμε από τα χέρια μας. Οπότε θα πρέπει να μάθουμε από το πρώτο ματς και το χρησιμοποιήσουμε για να φτάσουμε στη νίκη».