Skip to main content

Αθηναίου και Τζόνσον-Όντομ μίλησαν για την Κίμκι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το βράδυ της Παρασκευής (5/2, 21:45) την Κίμκι και όπως τόνισαν οι Ντάριους Τζόνσον-Όντομ και Γιάννης Αθηναίου το ματς με τη ρωσική ομάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Ο Γιάννης Αθηναίου τόνισε πως «δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το παιχνίδι τελικό, αλλά σίγουρα θέλουμε πάρα πολύ να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε τρεις συνεχόμενες ήττες. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να ανακάμψουμε και στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως το παιχνίδι με την Χίμκι είναι πολύ καθοριστικό για να γίνει αυτό. Έχουμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά αυτές τις ημέρες, ξέρουμε πως η Χίμκι είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο ειδικά στην επίθεση, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και σε καλό μομέντουμ. Αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε πολύ δυνατά, να βγάλουμε στο γήπεδο όσα έχουμε σχεδιάσει και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια, ο διεθνής γκαρντ του Θρύλου εξήγησε πως «πρέπει από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να βγάλουμε πολλή ενέργεια στο γήπεδο. Η Χίμκι παίζει με ενέργεια και πρέπει να το ματσάρουμε. Αυτό δεν μας απασχολεί. Εμάς μας απασχολεί πώς θα εμφανιστούμε και το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι. Ξέρουμε πως δεν έχουμε κάνει την πορεία στο Top 16 που θέλαμε και αυτό που μας νοιάζει περισσότερο είναι η δική μας ομάδα και το πώς θα εμφανιστούμε στο γήπεδο, γιατί πιστεύω πως εμάς εξαρτάται η έκβαση του παιχνιδιού».

Από τη μεριά του ο Ντάριους Έρβιν Όντομ-Τζόνσον τόνισε πως «σίγουρα ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Παίζουμε στην έδρα μας και μπροστά στο κοινό μας που μας δίνει πλεονέκτημα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι ζητήσει ο προπονητής μας και να κάνουμε παίξουμε όσο το δυνατό καλύτερα», ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τι πρέπει να αλλάξει η ομάδα του για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα... «Πιστεύω πως είναι θέμα ενέργειας. Έχουμε σπουδαίους παίκτες, αλλά πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ενέργεια, όπως κάναμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Να διευκολύνουμε το παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να έχουμε ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου».