Skip to main content

Οι δηλώσεις των Μπαρτζώκα και Μιλουτόνιφ (vid)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (30/04, 21:30) στο κατάμεστο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα με στόχο να κάνει το 2-1 στην προημιτελική σειρά.

Αναφερόμενος στην αυριανή (30/04) αναμέτρηση, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, είπε: «Πιθανό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Αν εννοείται την εξαιρετική απόδοση κάποιου παίκτη που μπορεί να κρίνει το ματς, μια ομαδική αντίδραση ή μια ομαδική αδράνεια. Έτσι είναι τα πλέι οφ. Οι παίκτες είναι άνθρωποι δεν είναι μηχανές. Πολλά, λοιπόν, εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως θα υπάρχει ένταση, όπως και στα δύο προηγούμενα ματς, το λεγόμενο physicality, οι επαφές και όλα αυτά, που πάντα συμβαίνουν σε παιχνίδια πλέι οφ».

Ερωτηθείς αν υπάρξουν απουσίες, απάντησε: «Ο Πετρούσεφ είναι μια χαρά. Ο Παπανικολάου έκανε χθες την πρώτη ομαδική προπόνηση και δείχνει να έχει έλλειμα δυνάμεων. Δεν θα χρειαστεί να παίξει τριάντα λεπτά, αλλά σίγουρα θα είναι στον πάγκο και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει».

Για τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και τα λάθη, τόνισε: «Τα λάθη έχουν σχέση με την επιθετική εκτέλεση. Είδαμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Τα ριμπάουντ είναι θέμα physicality. Όταν ένας παίκτης πάει και παίρνει ριμπάουντ ανάμεσα από τρία άτομα είναι δείγμα ετοιμότητας, διάθεσης, θέλησης. Θα πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση σωματικά και πνευματικά για να πάρουμε εμείς αυτές τις μπάλες. Στο πρώτο ματς κάναμε λάθη, αλλά γενικά ελέγξαμε το ματς. Σας θυμίζω πως παίζαμε σε μια έδρα που σπάνια χάνει. Ελέγχαμε το ματς σε όλη τη διάρκειά του και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και πιο εύκολα.  Στον δεύτερο αγώνα γνώμη μου είναι πως ίσως νιώθοντας πως έχουμε κάνει το χρέος μας επηρεαστήκαμε πνευματικά. Θέλαμε φυσικά να κερδίσουμε, κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά δεν είχαμε την ίδια ένταση στις αποφάσεις και στο παιχνίδι μας σε σχέση με το πρώτο ματς».

Τέλος, για τη σημασία του να έχεις το πλεονέκτημα έδρας στα χέρια σου, σχολίασε: «Πιστεύω πως οι φίλαθλοι μας θα μας βοηθήσουν. Για αυτό λένε όλοι πόσο σημαντική είναι η έδρα και πόσο βοηθά. Παίζεις στο περιβάλλον σου, παίζεις άνετα, έχοντας στο πλευρό στου τους φιλάθλους σου. Εννοείται πως είναι σημαντικό και είμαστε προνομιούχοι που το έχουμε. Όπως ήταν η Μπαρτσελόνα προνομιούχα που το είχε στα προηγούμενα δύο ματς. Επί της ουσίας γιατί παλεύουν οι ομάδες για 34 αγωνιστικές; Για να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας αν φτάσουν στα πλέι οφ. Εμείς με κάποιο τρόπο το πήραμε τώρα πίσω. Δεν το είχαμε από την προσπάθειά μας στη κανονική διάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε φέρει τη σειρά εκεί που ιδανικά θέλαμε να είναι. Έχουμε την ευκαιρία να μη δούμε σειρά παιχνιδιών, να μη δούμε τα δύο, να μη δούμε μόνο το παιχνίδι το αυριανό και να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για κάθε κατοχή, να είμαστε συμπαγείς όπως πάντα αμυντικά και επιθετικά, να μείνουμε στο πλάνο και να ελέγχουμε τα συναισθήματα, αυτά που είναι πάντα σημαντικά στα πλέι οφ».

Από την πλευρά του, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, δήλωσε: «Ακόμη και αν παίξω λίγο θα στηρίξω την ομάδα γιατί είναι η ώρα των πλέι οφ. Έχει να κάνει περισσότερο με την ομάδα, όχι με κάποιον παίκτη. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς για το κλειδί της νίκης, είπε: «Στο πρώτο παιχνίδι παλέψαμε περισσότερο, παλέψαμε για τις διεκδικούμενες μπάλες. Στο δεύτερο ματς, δεν ξέρω τον λόγο ίσως να ήμασταν κουρασμένοι, όμως, δεν το κάναμε αυτό. Μπροστά στους φιλάθλους μας και με την υπέροχη υποστήριξή θα πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα από ότι παίξαμε στον πρώτο αγώνα της σειράς. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη».

Τέλος, για το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στην ρακέτα και αν θα πρέπει εκείνος και οι άλλοι «ερυθρόλευκοι» ψηλοί να διαφοροποιήσουν κάτι στο παιχνίδι τους, τόνισε: «Η Μπαρτσελόνα έχει ποιοτική ομάδα, επιτίθονται δυνατά στο ζωγραφιστό. Σίγουρα πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά ειδικά στον τομέα των ριμπάουντ. Είναι κρίμα που συνέβη αυτό στα προηγούμενα ματς, γιατί έχουμε πολύ καλό και μεγάλο ρόστερ. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία κλειδιά που πρέπει να βελτιώσουμε στο αυριανό ματς».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...