Skip to main content

Μάντζαρης: Τώρα κάνεις ταμείο από την αρχή

Μετά το τέλος του δεύτερου μέρους της προετοιμασίας των Πρωταθλητών στο Μέτσοβο και λίγα λεπτά μετά το τέλος του φιλικού με τον Απόλλων Πάτρας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για τη νέα σεζόν που έρχεται γι’ αυτόν και τους συμπαίκτες του…


Νωρίς για συμπεράσματα, αλλά είστε με σχεδόν ολοκληρωμένο ρόστερ.
«Πρώτα από όλα, καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία σε εμάς, αλλά και σε όλους τους παίκτες όλων των ομάδων. Γιατί δυστυχώς στον αθλητισμό οι τραυματισμοί είναι μεν μέρος του παιχνιδιού, αλλά κάτι κακό και απρόβλεπτο. Για εμάς η χρονιά, όπως είπατε, έχει μπει με το δεξί  γιατί είμαστε όλοι μαζί. Σίγουρα είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά το θετικό είναι πως όσοι παίξανε και όσο παίξανε βγάλανε ενέργεια, ενθουσιασμό και θέληση να αγωνιστούν».

Οι στόχοι είναι γνωστοί, από όσα έχεις διαπιστώσει, τι είναι αυτό που θα αλλάξετε τη φετινή χρονιά;
«Καταρχήν, έχουμε να αλλάξουμε πολλά. Και εμείς, αλλά και οι άλλες ομάδες. Γιατί έτσι όπως έχει γίνει πλέον η νέα Ευρωλίγκα, αρχίζει άλλο ένα πρωτάθλημα τον Οκτώβριο. Οπότε πρέπει να είμαστε ουσιαστικά έτοιμοι τον Οκτώβριο. Δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια με τους ομίλους, οπότε έπρεπε να είσαι έτοιμος από τον Δεκέμβριο και μετά. Τώρα, από 12 Οκτωβρίου κάνεις ταμείο και οι νίκες ή οι ήττες μετράνε, οπότε πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι και να ξεκινήσουμε με το δεξί».

Το επίπεδο των ομάδων της Ευρωλίγκας πως το βλέπεις;
«Θεωρώ πως το επίπεδο έχει ανέβει ιδιαίτερα, υπάρχουν πολλές αλλαγές, πολλές ομάδες έχουν κάνει πολλές μεταγραφές, το καλό με εμάς είναι πως έχουμε ελάχιστες προσθήκες και έχουμε ομοιογένεια. Αλλά θα είναι πολύ πιο δύσκολη φέτος η Ευρωλίγκα καθώς παίζουν όλοι με όλους».

Πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθείτε μετά από το τραγικό γεγονός με τη σύζυγο του κ. Αγγελόπουλου;
«Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλους μας, δεν γνωρίζαμε καθόλου την κατάσταση της, το μάθαμε και εμείς το βράδυ μετά την προπόνηση, μόλις το ακούσαμε, παγώσαμε και δεν μιλούσε κανείς. Δεν της φαινότανε. Δεν ξέρουμε τι να πούμε;

Συλλυπητήρια στον κύριο Γιώργο. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή και μετά από τέτοια γεγονότα μετράμε αλλιώς πράγματα που έχουμε ή που θεωρούμε δεδομένα. Όπως η υγεία μας. Σίγουρα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παίξουμε για αυτή την τόσο νέα κοπέλα που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της. Εντάξει, το να συνδέσουμε ένα αθλητικό γεγονός με αυτό που έγινε δεν θα απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων της οικογένειας, αλλά θα προσπαθήσουμε για πολλές επιτυχίες και να τις αφιερώσουμε στη μνήμη της  κυρίας Αγγελοπούλου».