Skip to main content

Ο ευρωπαϊκός απολογισμός των προέδρων

Οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αποτέλεσε την αυλαία της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού.
 
Π. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Είμαστε περήφανοι για την πορεία που έχουμε διαγράψει αυτά τα 10 χρόνια. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη από το 2009 μέχρι το 2015 και θα δούμε ανάλογα την εξέλιξη, ποιοι θα περάσουν στο Φάιναλ Φορ και τι θα γίνει, μπορεί να παραμείνουμε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία οχταετία. Πήγαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε στους παίκτες, τους είπαμε ότι είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε πετύχει μαζί, την πορεί που έχουμε διαγράψει και τώρα στόχος είναι το πρωτάθλημα.
 
Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο τραυματισμός του Γιανγκ ήταν ο πιο σημαντικός και καθοριστικός. Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις εύκολα έναν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς μέσα στη σεζόν. Εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε πάντα κάποια λύση για τον ποιον θα πάρεις. Τη στιγμή που χτύπησε ο Γιανγκ δεν υπήρχε κανένας παίκτης διαθέσιμος. Δεύτερο ήταν ο τραυματισμός του Λοτζέσκι ο οποίος είναι καθοριστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και στην επίθεση και στην άμυνα. Από εκεί και πέρα υπήρχαν ατυχίες και συγκυρίες. Για ένα σουτ θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει. Δεν μπορείς να λες ότι στον Ολυμπιακό κάτι πήγε λάθος το καλοκαίρι. Η αγαπημένη άποψη των δημοσιογράφων. Στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έφυγε κανείς και πέρασε στις ισοβαθμίες την τελευταία αγωνιστική και με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Εμείς είμαστε περήφανοι για τον Ολυμπιακό, γι’ αυτά που έχουμε πετύχει. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη από το 2009 και το λέμε το 2009 όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί τότε πήραμε τις μετοχές του Ολυμπιακού στα χέρια μας. Περηφάνια, ο κόσμος αποθεώνει και πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και πιστέυουμε πάρα πολύ στην ομάδα. Η συμπαράσταση του κόσμου δίνει δύναμη για τη συνέχεια.
 
Π. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν βλέπεις την ΤΣΣΚΑ που είναι βαθμολογικά πρώτη, ξέρει ότι θα παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα προημιτελικά και βλέπεις να χτυπιούνται στον πάγκο σ’ ένα αδιάφορο ματς, καταλαβαίνεις τι τους έχουμε κάνει τόσα χρόνια. Κέρδισαν ένα ματς γοήτρου. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Αυτοί συνεχίζουν, εμείς αποκλειστήκαμε φέτος.
 
Για το αν ο Ολυμπιακός που είναι συνηθισμένος να παίζει στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας θα επηρεαστεία αγωνιστικά απ’ αυτό τον αποκλεισμό;
 
Π. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα είναι πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια να δούμε τα προημιτελικά από την τηλεόραση μαζί με τους παίκτες. Θα είναι καλό αυτό το διάστημα για κάποιους από τους τραυματίες παίκτες όπως ο Λοτζέσκι. Δεν με φοβίζει πώς θα αντιδράσει η ομάδα. Ξέρει ποιος είναι ο στόχος, θα αφοσιωθεί και θα προετοιμαστεί για τα playoffs».
 
Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα των υπερβάσεων και των θαυμάτων. Αυτά που έχει κάνει στην Ευρώπη είναι στη σφαίρα της φαντασίας και του θαύματος. Με δεδομένο το μπάτζετ του Ολυμπιακού και όλες οι ομάδες έχουν πενταπλάσιο μπάτζετ, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν γίνεται κάθε χρόνο με το συγκεκριμένο μπάτζετ και με το μοντέλο αυτό που εφαρμόζει ο Ολυμπιακός, που πιστεύει στους Έλληνες παίκτες, δεν γίνεται κάθε σεζόν να πηγαίνουν στην Μπαρτσελόνα και στο ΝΒΑ. Πρέπει να πιστεύεις και να στηρίζεις τους παίκτες και στα καλά και τα άσχημα».
 
Για την αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκας;
 
Π. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το φορμάτ αλλάζει προς το καλύτερο. Ήμασταν πρώτοι και μπήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο στην ιστορία, ενώ ο άλλος όμιλος ήταν να μην πω καμιά πιο περίεργη λέξη. Το σύστημα με τη διαφορετική ώρα αγώνων την τελευταία αγωνιστική είναι κάτι που έχουμε θέσει και μας έχουν πει ότι είναι για τηλεοπτικούς λόγους».
 
Για το αν ο αποκλεισμός τους πεισμώνει;
 
Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν αλλάζει κάτι. Ο Ολυμπιακός δεν πάει στους οκτώ, αλλά το πιθανότερο είναι να παραμείνει η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία οκταετία. Για να καταλάβουμε τι έχει κάνει αυτή η ομάδα..».
 
Π. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Και να είχαμε περάσει στους οχτώ πάλι πείσμα θα είχαμε. Δεν μειώνεται ή αυξάνεται το πείσμα μας ανάλογα με επιτυχίες ή αποτυχίες. Αν δεν είχαμε πείσμα, το έχουμε πάλι και στη μοναδική τηλεοπτική μας συνέντευξη, ότι είμαστε η μόνη ομάδα που έγινε πρώτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης και μετά στην Ελλάδα. Όταν έχεις πετύχει αυτά τα πράγματα, απλά πιστεύεις την ομάδα και συνεχίζεις να προσπαθείς».
 
Πρόβλεψη για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Φάιναλ Φορ;
 
Π. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη για το Φάιναλ Φορ. Απλά να πούμε ότι η Μπαρτσελόνα έχει να το πάρει από το 2010 και η ΤΣΣΚΑ μ’ αυτά τα τεράστια μπάτζετ έχει να το πάρει από το 2008.
 
Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη. Καλή επιτυχία στην ΤΣΣΚΑ ευχηθήκαμε σήμερα πο τους είδαμε. Δεν θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη.