Skip to main content

Δεν τα κατάφερε στο ΟΑΚΑ...

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 79-70, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Τα κάκιστα ποσοστά του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο (είχε μόλις 3/12 δίποντα!), δεν του επέτρεψαν να κάνει το παιχνίδι του και να εκμεταλλευτεί την περιφερειακή αστοχία του Παναθηναϊκού (0/7). Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 15-14, όμως, στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου δημιουργήθηκε εκνευρισμός στους "ερυθρολεύκους", καθώς μετά το ανύπαρκτο πρώτο φάουλ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ χρεώθηκε με τεχνική ποινή επειδή ζήτησε να δοθεί το "καθαρό" φάουλ που του έκανε ο Καλάθης!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναγκάστηκε να αποσύρει στον πάγκο τον Σέρβο σέντερ για να τον προφυλάξει, όμως, το σχήμα με τους ΛεΝτέι και Τίμα φάνηκε να λειτουργεί... Με επιθετική αιχμή τους δύο παίκτες η ομάδα μας πήρε μια διαφορά 6π. (20-26, στο 14'), όμως, δεν μπόρεσε να την κρατήσει... Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία της ομάδας μας και απάντησε με ένα επί μέρους σκορ 12-1 (32-27, στο 19').

Ο Πρίντεζης διαμόρφωσε το 32-29 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ ο Γουίλιαμς Γκος μείωσε σε 32-31 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου... στο επόμενο τρίλεπτο, όμως, τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για τον Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να χτίσει μια διαφορά 10π. (44-34) ο Παναθηναϊκός. Ο Ζακ ΛεΝτέι πήρε προσωπικά την υπόθεση αντεπίθεση και μείωσε αρχικά στους 4π. (46-42, στο 26'), ενώ παρότι στο 27' χρεώθηκε με 4ο φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τους Σπανούλη και Τίμα μείωσε στον πόντο (51-50).

Βασιζόμενοι στην περιφερειακή τους ευστοχία οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο (58-51, στο 31'), όμως, ο Γιάνις Τίμα δήλωσε και πάλι "παρών" και έριξε την διαφορά στον πόντο (58-57). Το ίδιο έργο, ωστόσο, επαναλήφθηκε για μία ακόμη φορά... Ο Ολυμπιακός υπέστη επιθετικό μπλακ άουτ, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +9 (72-63 στο 37') και κάπου εκεί όλα τελείωσαν, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" ξέμειναν από δυνάμεις για μια νέα αντεπίθεση...

*Ο Άξελ Τουπάν δεν αγωνίστηκε, καθώς έχει υποστεί συνδεσμική κάκωση αριστερής στην ποδοκνημικής και θα μείνει εκτός για 10 μέρες.

Δεκάλεπτα: 15-14, 32-29, 55-51, 79-70.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Παπαπέτρου 5 (1), Καλάθης 7 (1), Λάσμε 4, Τόμας 10, Λάνγκφορντ 11 (1), Λοτζέσκι 1, Γκιστ 9, Παππάς 24 (4), Βουγιούκας 2, Μήτογλου 2, Αντετοκούνμπο 4, Λεκαβίτσιους

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Πρίντεζης 11 (9 ριμπ), Σπανούλης 9 (2), Μιλουτίνοφ 6, Παπανικολάου 1, Γουίλιαμς-Γκος 9 (1), Βεζένκοφ, Μπόγρης 2, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς 2, Τίμα 10 (2τρ., 9 ριμπ.), ΛεΝτέι 20 (3)

"Πρέπει να συνεχίσουμε το πλάνο μας"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έγινε ακόμα ένα σκληρό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά τις χάσαμε. Είδα βελτίωση, είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου. Είμαστε σε ένα δύσκολο σημείο, πρέπει να περάσουμε αυτή τη δύσκολη φάση… Πρέπει να συνεχίσουμε το πλάνο μας, να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε».


Ερωτηθείς για το αν ο Σάσα Βεζένκοφ αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, απάντησε: «Είναι υγιής. Μερικές φορές οι παίκτες περνάνε περιόδους που θα παίξουν λιγότερο. Ελπίζω όταν επιστρέψει να είναι απόλυτα έτοιμος να μας βοηθήσει».


Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την εμφάνιση του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, είπε: «Θα σας απαντήσω με μια ερώτηση… Όταν ο Νικ Καλάθης ήλθε στον Παναθηναϊκό στον πρώτο χρόνο του, πόσο έπαιζε; Ήταν καθοριστικός; Σήμερα είναι ένας από τους top-5 παίκτες της Ευρωλίγκας με θητεία στο ΝΒΑ, είναι σεβαστός από όλους μας και όλοι ξέρουν τον ρόλο του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες μας πρέπει να μάθουν από αυτούς τους αγώνες, να μάθουν να διαχειρίζονται αυτή την ατμόσφαιρα ώστε να φτάσουν στη Γη της Επαγγελίας. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ως το τέλος».

Για τον αυξημένο χρόνο συμμετοχής του Γιώργου Πρίντεζη, εξήγησε: "Αυτή τη στιγμή τον χρειαζόμαστε μέχρι να βρούμε κάποιον να κάνει τη δουλειά. Ο ΛεΜπρόν παίζει 36 λεπτά, 82 παιχνίδια μέσα στη χρονιά. Αυτό συμβαίνει και με τον Πρίντεζη".