Skip to main content

Δια περιπάτου στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ του Κολοσσού Ρόδου με 84-53 και "σφράγισε" με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στην ρακέτα, πέρασαν χαμηλά την μπάλα στον Νίκολα Μιλουτίνοφ και σε συνδυασμό με τις επιθετικές εμπνεύσεις των Βασίλη Σπανούλη και Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος πήραν μια διαφορά 7π. (14-7 στο 6'). Ο Κολοσσός μείωσε σε 16-12, ωστόσο, Ολυμπιακός κατάφερε να επιβάλει πραγματικά τον ρυθμό του όταν ο Ντέιβιντ Μπλατ παρέταξε στο παρκέ ένα κοντό σχήμα αρχικά με τον Σπανούλη στον άσσο πλαισιωμένο από τους Τουπάν, Πανανικολάου, Βεζένκοφ και Πρίντεζη και στην συνέχεια με τους Μάντζαρη και Τίμα αντί των V-Span και Παπ... Στο διάστημα αυτό η ομάδα μας λειτούργησε εξαιρετικά στην άμυνα και με τέσσερα σερί τρίποντα (τρία διά χειρός Άξελ Τουπάν και ένα από τον Γιάνις Τίμα) και ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 18π. (30-12, στο 13'). Με όπλο του σταθερά την καλή του άμυνα, ο Ολυμπιακός αύξησε ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (21π., 41-20 στο 18') και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 44-23.

Στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδια ανάκαμψης και μείωσαν σε 46-30 στο 24'. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, ωστόσο, φρόντισαν να αποκαταστήσουν άμεσα την τάξη... Πίεσαν στην άμυνα, κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, πήγαν σε καλές επιθετικές επιλογές και μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά κατάφεραν με ένα σερί 9-0 να ανεβάσουν τον δείκτη της διαφοράς στους 25π. (55-30)! Και δεν σταμάτησαν εκεί... Με την ίδια συνταγή αύξησαν ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (+35, 79-44 στο 35'), με τον Ντέιβιντ Μπλατ να κάνει παράλληλα συντήρηση δυνάμεων εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό.

Δεκάλεπτα: 21-12, 44-23, 64-40, 84-53.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς Γκος 8, Τολιόπουλος, Τουπάν 11 (3τρ., 4 ασ., 2κλ.), Σπανούλης 3, Τίμα 21 (2τρ., 6 ριμπ.), Μιλουτίνοφ 8 (6ριμπ.), Βεζένκοφ 13 (11 ριμπ.), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου, Μάντζαρης 3 (1), Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 11.

Κολοσσός Ρ.(Βετούλας): Γκιμπς 6, Μπράουνινγκ 8, Ντουρέν 2, Κέμπτον 3, Άσκα 4, Γεωργαλλής 6 (2), Ντιγκς 11(3), Αγγελάκος, Γεωργάκης 4, Μαυροειδής 9, Παπαδάκης.

 

«Ελπίζω να ξαναπάρουμε τέτοια σουτ, αλλά να τα βάλουμε»!

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αλλά όχι στην τέταρτη περίοδο εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ. «Τα παιχνίδια δεν είναι ποτέ εύκολα, μέχρι εσύ να τα κάνεις εύκολα. Θεωρώ πως στο πρώτο εικοσάλεπτο βγήκαμε στο παρκέ πολύ συγκεντρωμένοι και έχοντας κίνητρο να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε επίσης λογικά και καλά, αλλά στο τέταρτο επιτρέψαμε στο σκορ να μας επηρεάσει στον τρόπο που παίζαμε και αυτό ήταν κάτι που δεν έπρεπε να κάνουμε. Το σημαντικό φυσικά είναι πως προκριθήκαμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και αυτός ήταν ο σημερινός στόχος».

Ερωτηθείς για το μόλις 20% (6/30) των «ερυθρόλευκων» από την γραμμή των 6.75μ. και που το αποδίδει, απάντησε: «Δίκαιη ερώτηση… Ως προπονητής αυτό που μαθαίνεις είναι να κρίνεις αν ήταν καλά σουτ ή όχι. Το αν η μπάλα θα μπει στο καλάθι είναι κάτι που με ξεπερνά. Δεν είναι στο χέρι μου. Στο μυαλό μου τα περισσότερα ήταν ελεύθερα και καλά σουτ. Οπότε ελπίζω να πάρουμε τα ίδια σουτ, αλλά ελπίζω να τα βάλουμε. Έχω ήδη αρκετά για να ανησυχώ, δεν θέλω να ανησυχώ και για αυτό».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Νίκος Βετούλας, τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Ξέραμε εξ αρχής πως θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θέλαμε να φανούμε όσο περισσότερο ανταγωνιστικοί γινόταν και να μοιράσουμε το χρόνο στα παιδιά, δεδομένου έχουμε το Σάββατο ένα παιχνίδι που για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Είμαι απογοητευμένος από την εικόνα που είδα, όχι αναφορικά με την τελική διαφορά, αλλά με την διάθεση και τον σε εισαγωγικά άσχημο εγωισμό ορισμένων παικτών. Όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίσουμε, μέχρι το τελευταίο λεπτό πρέπει να προσπαθείς για το καλύτερο και τον κοινό σκοπό. Είδαμε παιδιά που ήταν αδιάφορα και με την κακή έννοια εγωιστές. Θα πρέπει να δείξουμε άμεσα αντίδραση, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν θα έχουν θέση στην ομάδα. Δεν αξίζει ιδιαίτερη κριτική το παιχνίδι, με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο που μπορέσαμε λίγο να τρέξουμε, ο Ολυμπιακός δεν μας άφησε κανένα περιθώριο. Για εμένα το θέμα δεν ήταν με πόσους πόντους θα χάναμε, αλλά η διάθεση που θα έδειχναν τα παιδιά. Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι για να να μπούμε να παίζουμε για να διασκεδάσουμε. Σε κάθε ματς παίζεις με επαφές, με τη λεπτομέρεια και στο τέλος αυτά είναι που κάνουν την διαφορά».

Γιάνις Τίμα: «Είμαστε στην αρχή της σεζόν. Έχουμε αρκετά πράγματα να φτιάξουμε για να φτάσουμε στους μεγάλους μας στόχους. Αυτές οι αναμετρήσεις είναι καλές προπονήσεις για εμάς. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο πικ μας. Δεν είναι εύκολο να πούμε σε τι ποσοστό ετοιμότητας βρισκόμαστε. Έχουμε και άλλα να κάνουμε για να βελτιωθούμε. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι αυτό που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό. Το γνωρίζουν όλοι και ανυπομονούμε για αυτό. Θα πάμε εκεί για να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να πάρουμε τη νίκη».