Skip to main content

2-2 και ο τίτλος θα κριθεί στο ΟΑΚΑ!

 Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 92-76, ισοφάρισε σε 2-2 την σειρά και πλέον ο τίτλος του Πρωταθλητή Ελλάδος θα κριθεί την Κυριακή (17/06) στο 5ο και τελευταίο αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Βασιζόμενος στην καλή του άμυνα, την επιθετική πολυφωνία και τα καλά περιφερειακά του ποσοστά, ο Ολυμπιακός επέβαλλε τον ρυθμό του και "έχτισε" μια διαφορά 11π. (27-16) στο 9'. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με ένα επί μέρους 8-1 μείωσαν στους 4π. (28-24, στο 12'). Η απάντηση των "ερυθρολεύκων", όμως, ήταν άμεση...

Πίεσαν στην άμυνα, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και με επιθετικούς οδηγούς τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη "έτρεξαν" ένα επί μέρους σκορ 10-1, ανεβάζοντας τον δείκτη της διαφοράς στους 12π. (38-26, στο 15'). Με την ίδια συνταγή στην άμυνα, αλλά με την μπάλα να περνάει στην επίθεση στην ρακέτα και συγκεκριμένα στον Τζαμέλ Μακ Λιν, η ομάδα μας διατήρησε τις αποστάσεις και έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενη με 48-36.

Με καλάθι του Πρίντεζη ο Ολυμπιακός βρέθηκε για πρώτη φορά στο +14 (50-36), όμως, ακολούθησε "βροχή" τριπόντων από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατάφερε να μειώσει αρχικά στους 3π. (53-50, στο 24') και στην συνέχεια στους 2π. (57-55, στο 27'). Ωστόσο, με πρωταγωνιστή τον ΜακΛιν (ο οποίος φόρτωσε με φάουλ τους "πράσινους" και ειδικά τον Νικ Καλάθη) ανέκτησε τον έλεγχο και έκλεισε την 3η περίοδο προηγούμενος με 71-64.

Στις αρχές τις 4ης περιόδου ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 4π. (71-67), όμως, στην συνέχεια η ομάδα μας κυριάρχησε καθολικά στο παρκέ! Με σούπερ άμυνα, υπεροχή στα ριμπάουντ και επιθετικούς μοχλούς τους ΜακΛιν, Στρελνιεκς και Ρόμπερτς επέβαλλε τον ρυθμό τη, εκτόξευσε την διαφορά στους 18π. (90-72, στο 37') και "καθάρισε" την υπόθεση νίκη.

Δεκάλεπτα: 28-19, 48-36, 71-64, 92-76.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 13, Μιλουτίνοφ 2 (8 ριμπ.), Πρίντεζης 12 (11 ριμπ.), Παπανικολάου 9 (2 τρ., 7 ριμπ.), Μάντζαρης 7 (1), ΜακΛίν 20, Μπράουν, Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς 11(2), Ρόμπερτς 16(3), Μπόγρης, Γουίλτζερ 2

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 3, Ρίβερς 6 (1), Γκιστ 12, Λοτζέσκι 16(4), Καλάθης 12, Τζέιμς 20(2), Παππάς, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ 3, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου

 

 

polo sef

ΣΤΟ ΣΕΦ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΟ

Τον 4ο τελικό παρακολούθησε η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, που πριν λίγες μέρες κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ευρώπης. "Μας έκαναν υπερήφανους και έγραψαν μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Ευρώπης. Ένα μεγάλη ευχαριστώ από όλους μας στους πολίστες, τους προπονητές και τη διοίκηση της ομάδας πόλο. Μπράβο σε όλους!", ανέφερε μεταξύ άλλων το... καλωσόρισμα της ΚΑΕ Ολυμπιακός στους πρωταθλητές Ευρώπης!

 

«Παίξαμε με ψυχή»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε: «Σήμερα μπήκαμε πολύ αποφασιστικά, συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Παίξαμε με ψυχή. Πήραμε το προβάδισμα από την αρχή. Ξεκινήσαμε πολύ επιθετικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Βάλαμε εύκολα καλάθια, άνοιξε το σκορ. Είχαμε διψήφια διαφορά, βάλαμε 48 πόντους στο ημίχρονο. Παίξαμε πραγματικά όπως θέλουμε να παίζουμε. Στην 3η περίοδο είχαμε ένα κενό διάστημα που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με κάποια σουτ συνεχόμενα τρίποντα στο transition. Όμως και πάλι είχαμε την απαραίτητη ψυχραιμία και συγκέντρωση και πήγε η διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό πόντων. Σήμερα η στατιστική τα λέει όλα. Είχαμε συνέχεια το προβάδισμα, παίξαμε σταθερά καλά εκτός από αυτό το μικρό κενό διάστημα που είχαμε. Αξίζαμε τη νίκη. Έγινε το 2-2 και πάμε να παίξουμε το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, για να δούμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα».

Για το τί πρέπει να κάνει η ομάδα του στον 5ο τελικό, απάντησε κατόπιν σχετικής ερώτησης: «Σε αυτά τα παιχνίδια δεν δείξαμε σταθερότητα, όπως και ο Παναθηναϊκός. Και οι δύο ομάδες είχαμε καλά και κακά παιχνίδια. Η εμφάνισή μας δείχνει ποιοι είμαστε. Απλός πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που πρέπει. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα του και μπροστά στον κόσμο του. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε έξτρα συγκεντρωμένοι και να μην αφήσουμε τίποτα να μας χαλάσει την συγκέντρωσή μας».

Ερωτηθείς αν ο Νο1 αμυντικός στόχος ήταν ο Νικ Καλάθης, απάντησε: «Σε όλα αυτά τα παιχνίδια η τακτική μας δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Ο Παναθηναϊκός έβαλε 76 πόντους. Γενικά σε αυτούς τους τελικούς έχουμε χαμηλώσει το μέσο όρο πόντων του. Απλά στα δύο προηγούμενα παιχνίδια εμείς δεν ήμασταν τόσο καλοί επιθετικά. Αυτό άλλαξε σήμερα. Ο Καλάθης είναι ένας παίκτης που σκοράρει και δημιουργεί για τον Παναθηναϊκό, όμως, είδαμε πως έχει παίκτες ικανούς που μπορούν να σκοράρουν και να σου κάνουν την ζημιά. Και ο Τζέιμς πήγε καλά και ο Γκιστ και ο Λοτζέσκι… Έχει παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά και να κάνουν την διαφορά. Σίγουρα ο Καλάθης είναι ο κινητήριος μοχλός , όμως, η άμυνά μας θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι προς όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Άξιζε περισσότερο από εμάς τη νίκη. Δεν ελέγξαμε σήμερα το παιχνίδι από την άμυνα. Δώσαμε 7-8 φάουλ και 14-16 βολές χωρίς λόγο. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την ευκαιρία να κάμουμε το καμ μπακ, μειώσαμε στους τρεις πόντους τρεις φορές, αλλά κάθε φορά ο Ολυμπιακός έβρισκε τρόπο να σκοράρει. Προς το τέλος του αγώνα νιώθαμε πως δεν μπορούμε να κερδίσουμε και χάσαμε τον έλεγχο». Ερωτηθείς αν θα πρέπει εν όψει του 5ο τελικού που κρίνει τον τίτλο να προετοιμάσει τους παίκτες του κατά κύριο λόγο πνευματικά, απάντησε: «Πρέπει να προετοιμάσουμε τα πάντα. Σήμερα ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερα σωματικά, είχε 14 ριμπάουντ περισσότερα από εμάς και έπαιξε πιο επιθετικά από ότι εμείς. Πρέπει να ‘αναρρώσουμε’ σωματικά και να ανακτήσουμε την συγκέντρωσή μας. Γιατί σήμερα κάναμε πάρα πολλά λάθη για ένα τέτοιο παιχνίδι».

Γιάνις Στρέλνιεκς: «Έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της σεζόν. Σήμερα, καταφέραμε να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ. Όταν δημιουργείς και βρίσκεις ελεύθερο σουτ, το καλύτερο είναι να ευστοχείς. Δεχθήκαμε 76 πόντους, που είναι πολλοί για τα δεδομένα μας, αλλά πετύχαμε 92 κι αυτό μετρά.Μερικές φορές, όταν δεν σκοράρεις, αρχίζεις να σκέφτεσαι πολλά. Στο μπάσκετ, όλα μπορούν να γίνουν. Πρέπει να ξεχνάς γρήγορα και να συνεχίζεις, να πιστεύεις, να είσαι συγκεντρωμένος. Αυτήν τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε και στο 5ο παιχνίδι. Δεν θα είναι μόνο τόσο θέμα μπάσκετ, όσο θέμα μαχητικότητας και θέλησης. Πρέπει να εμπιστευτούμε τον προπονητή και να ακολουθήσουμε το πλάνο του».

Μπράιαν Ρόμπερτς: «Είναι ένα παιχνίδι για τον τίτλο. Απόψε ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά πήρατε και μια γεύση τι θα γίνει την Κυριακή. Ήμασταν έτοιμοι και είμαστε έτοιμοι για μάχη. Έχουμε σκαπανεβάσματα και είναι ένα πολύ έντονο παιχνίδι. Παλέψαμε όμως και πήραμε τη νίκη. Όλοι έχουν αισθήματα ενόψει του πέμπτου αγώνα. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και ενωμένοι για 40 λεπτά. Πρέπει να γυρίσουμε τη μπάλα και να είμαστε σκληροί στην άμυνα. Τα κάναμε αυτά στο τέταρτο παιχνίδι και πήραμε τη νίκη. Στο πέμπτο παιχνίδι θα πρέπει να βγούμε και να παλέψουμε. Δεν έχει σημασία ποιοι θα σκοράρουμε, πρέπει να παίξουμε δυνατά για να πάρουμε τον τίτλο».