Skip to main content

Έκανε το 1-0 με την Κύμη

 Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ της Κύμης με 78-75 και σε περίπτωση νίκης στην αναμέτρηση του Σαββάτου (19/05, 18.00) στην Χαλκίδα θα "σφραγίσει" την πρόκρισή του στην Β' φάση των πλέι οφ της STOIXIMAN.GR Basket League.

Με καλή άμυνα (απόδειξη οι μόλις 8 πόντοι που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη περίοδο) και επιθετική πολυφωνία, οι "ερυθρόλευκοι" επέβαλαν τον ρυθμό τους (20-6) και "έχτισαν" μια διαφορά 25π. (36-11, στο 16'). Στην συνέχεια ο ρυθμός του Ολυμπιακού "έπεσε" και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου σε 41-28.

Μάλιστα, δεν σταμάτησαν εκεί... Εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά και την επιθετική δυστοκία της ομάδας μας και μείωσαν στους 5π. (50-45, στο 26'). Παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντέδρασαν και ανέβασαν την διαφορά στους 11π. (59-48, στο 29'), όμως, η Κύμη δεν εγκατέλειψε την μάχη και κατάφερε να μειώσει στον πόντο (65-64, στο 37').

Τα τελευταία δευτερόλεπτα...

Το ματς παρέμεινε ντέρμπι μέχρι τέλους, με τον ΜακΦάντεν να ισοφαρίζει σε 72-72, 40'' για το τέλος με ταμπλό και τρίποντο! Με γκολ φάουλ ο Γιάνις Στρέλνιεκς έδωσε ανάσα 3π. στον Ολυμπιακό (75-72), ο ΜακΦάντεν μείωσε σε 75-74 με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 1/2 "έγραψε" το 76-74, ο ΜακΦάντεν τον... μιμήθηκε και με 1/2 μείωσε σε 76-75, ενώ τη νίκη "σφράγισε" με 2/2 βολές ο Βασίλης Σπανούλης 4'' για το τέλος (78-75). Στην τελευταία επίθεση της Κύμης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων ο Μανωλόπουλος.

 

barlos

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης η ΚΑΕ Ολυμπιακός τίμησε δια χειρός του πρώην συμπαίκτη του, Γιώργου Πρίντεζη, τον Νίκο Μπάρλο, ο οποίος ανακοίνωσε πως στο τέλος της φετινής σεζόν θα "κρεμάσει" τα παπούτσια του.

Δεκάλεπτα: 25-8, 41-28, 59-51, 78-75.

 Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 18 (1), Παπανικολάου 10 (1), Ρόμπερτς 2, Μπόγρης 6, Ουίλτζερ 14(7 ριμπ.), ΜακΛιν 2 (6 ριμπ.), Μπράουν, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 7 (7 ριμπ.), Στρέλνιεκς 5, Πρίντεζης 7 (1), Μάντζαρης 7.

Κύμη (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 9 , Τζόουνς 7, ΜακΓκι 11, ΜακΦάντεν 21 (3), Σμιθ 15 (1), Γερομιχαλός, Τσαγκαράκης 3 (1), Γλυνιαδάκης, Βίλιαλμσον 3 (1), Κάιζερ 4, Μπάρλος 2.

«Να διορθώσουμε τα πράγματα όσο είναι καιρός»

Έντονα ενοχλημένος από την εμφάνιση της ομάδας μας ήταν ο κόουτς, Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Σήμερα κάναμε το 1-0, αλλά δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Όσο ήμασταν συγκεντρωμένοι και κάναμε αυτά που έπρεπε είχαμε μια πάρα πολύ καλή απόδοση. Κρατήσαμε την Κύμη στους 8 πόντους στην πρώτη περίοδο και στους 11 μέχρι το 15. Η διαφορά έφτασε στους 25 πόντους και κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι θα είναι εύκολο το ματς και σταμάτησαν να κάνουν αυτά που έπρεπε. Για την εικόνα μετά το 15 πραγματικά ντρέπομαι που είναι προπονητής αυτής της ομάδας για τον τρόπο που έπαιξε σήμερα. Μίλησα στο τέλος στα αποδυτήρια στους παίκτες και τους είπα πως ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους. Πρώτα εγώ ως προπονητής να αναλάβω τις ευθύνες μου για αυτή την εικόνα, αλλά και οι παίκτες γιατί δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να παίζει έτσι. Πρέπει να διορθώσουμε τα πράγματα όσο είναι καιρός, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι φαίνεται πως τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα θέλουμε.

Ερωτηθείς αν το πρόβλημα είναι πνευματικό ή αγωνιστικό, απάντησε: «Είναι και τα δύο. Η ομάδα θέλει κάτι παραπάνω από όλους. Όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο, ενώ έχουμε κάνει ματς που έχουμε δείξει την ποιότητά μας. Έχουμε κερδίσει σε δύσκολες ευρωπαϊκές έδρες. Έχουμε κερδίσει που είναι στο φάιναλ φορ και μάλιστα δύο φορές… Και σήμερα παίζουμε έτσι και όχι μόνο σήμερα αλλά τον τελευταίο καιρό, είναι σίγουρο πως κάτι φταίει. Είναι και πνευματικό και αγωνιστικό».

Για την κατάσταση του Μπράιαν Ρόμπερτς, σχολίασε: «Έχει πρόβλημα με την μέση του και θα δούμε με τον γιατρό σε τί κατάσταση θα είναι αύριο».

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως οι παίκτες του δεν έχουν θέληση, είπε: «Δεν θέλω να πιστεύω πως δεν θέλουν οι παίκτες να κάνουμε κάτι καλό. Σίγουρα, όμως, είμαι πολύ προβληματισμένος και όλο αυτό το διάστημα που δεν παίζουμε καλά προσπαθώ να βρω και τον τρόπο, αλλά και την αιτία που η ομάδα δεν αποδίδει καλά. Αν δεν δουλέψουμε όλοι μαζί, αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βελτιώσουμε την εικόνα μας, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα…».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Κύμης, Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Ίσως χωρίς να το περιμένουμε, είδαμε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και για τον κόσμο, αλλά και για εμάς καθώς είναι η πρώτη μας συμμετοχή στα πλέι οφ. Ο κάθε αγώνας είναι μια τεράστια εμπειρία για εμάς, για τους παίκτες μας, για τον κόσμο μας και για την διοίκησή μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για ακόμα μία φορά για την προσπάθεια των παιδιών μας. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και σε μια τέτοια περίπτωση είναι ακόμη πιο δύσκολο να επανέλθεις όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός μέσα στην έδρα του. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες μας έκαναν κατάθεση ψυχής. Παρουσιαστήκαμε όπως έχουμε συνηθίσει τους εαυτούς μας να αγωνιζόμαστε. Είμαστε πολύ περήφανοι για την σημερινή μας εμφάνιση. Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε το ίδιο έτοιμοι και ανταγωνιστικοί και στο επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας».