Skip to main content

Ήττα στην Πυλαία

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην Πυλαία. Έχασε από τον ΠΑΟΚ με 78-71, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League. Αυτή ήταν η 3η ήττα της ομάδας μας στο ελληνικό πρωτάθλημα.


Η κακή άμυνα, τα χαμένα ριμπάουντ και η περιφερειακή αστοχία της ομάδας μας, σε συνδυασμό με πολύ καλά ποσοστά του ΠΑΟΚ από τα 6.75μ., επέτρεψαν στους γηπεδούχους να επιβάλουν από το ξεκίνημα τον ρυθμό τους και να προηγηθούν με 26-14 στο 8'. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος "ανακάτεψε" την τράπουλα, όμως, κανένα από τα σχήματα που δοκίμασε δεν μπόρεσε να δώσει ουσιαστικές επιθετικές  λύσεις απέναντι στην πιεστική άμυνα ζώνης του Δικεφάλου του Βορρά, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου να βρει τους "ερυθρόλευκους" στο -11 (44-33).


Αν και αμυντικά ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στην επανάληψη, κάτι που φανερώνει το γεγονός ότι δέχθηκε 13 πόντους στην 3η περίοδο, όχι μόνο δεν μπόρεσε να μειώσει, αλλά είδε τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει τον δείκτη της διαφοράς στους 16π. (57-41). Και αυτό γιατί συνέχισε να είναι τραγικά άστοχος από την γραμμή του τριπόντου (1/15 στο 30'), να κάνει αλλεπάλληλα λάθη και να χάνει την μάχη των ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο (70-56) μέχρι και το 36', ενώ η ύστατη προσπάθεια των "ερυθρολεύκων" να κάνουν την μεγάλη ανατροπή (76-68, στο 39') έπεσε στο κενό... Το τελικό 78-71 διαμόρφωσε με 3/3 ελεύθερες βολές σε νεκρό χρόνο ο Κώστας Παπανικολάου.

Εκτός αποστολής ήταν οι τραυματίες, Μπράιαν Ρόμπερτς και Γιάνις Στρέλνιεκς.

Δεκάλεπτα: 29-18, 44-33, 57-41, 78-71

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 6, Χαραλαμπόπουλος 9(1), Κατσίβελης 5(1), Τζάκσον 14, Γκος 24(5), Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης 4, Τσόχλας, Μαργαρίτης 3(1), Ζάρας 2, Καραμανώλης, Τζόουνς 5(1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 12 (2τρ., 6 ασίστ), Πρίντεζης 6 (1), Παπανικολάου 11 (2τρ., 7 ριμπ.), Μάντζαρης 11, Μπόγρης 4, ΜακΛίν 8, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Μιλουτίνοφ 2, Γουίλτζερ 11 (1), Τόμπσον.

"Δεν είχαμε συγκέντρωση και ενέργεια"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είπε: "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη. Ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι. Το ήθελε πιο πολύ το ματς, φάνηκε αυτό στο παρκέ. Εμείς δεν είχαμε ούτε συγκέντρωση, ούτε ενέργεια, δύο στοιχεία πολύ σημαντικά για να παίξεις ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και κάθε φορά που προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι στο γήπεδο, είτε στην επίθεση, είτε στην άμυνα δεν πετύχαινε λόγω έλλειψης συγκέντρωσης και σίγουρα λόγω ενέργειας".


Σε ερώτηση αναφορικά με το αν η ομάδα του ήταν κουρασμένη από το ματς της Ευρωλίγκας σχεδόν δύο 24ωρα πριν, απάντησε: "Την Παρασκευή τελειώσαμε στη μία και παίξαμε Κυριακή μεσημέρι. Οι συνθήκες προετοιμασίας για αυτόν τον αγώνα δεν είναι ίδιες για τις δύο ομάδες. Η μία έχει μια μέρα να προετοιμαστεί μετά από παιχνίδι που τελείωσε αργά και η άλλη δεν είχε ευρωπαϊκό ματς, οπότε είχε μια εβδομάδα να το προετοιμάσει. Είναι το ίδιο; Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, είχε ενέργεια, το ήθελε πιο πολύ και φάνηκε στο γήπεδο".


Για το αν θεωρεί πως αυτή η ήττα θα κοστίσει στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος, σχολίασε: "Μπορεί να χάσαμε το πλεονέκτημα  έδρας. Δεν έχει σημασία. Δεν ασχολούμαστε με αυτό. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει. Αν χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε όταν θα έρθει η ώρα και όταν θα είναι πλήρεις".

Τέλος, ερωτηθείς αν υπήρξε εκνευρισμός στους παίκτες, απάντησε: "Όταν δεν πάει καλά το παιχνίδι, όταν δεν του βγαίνουν οι φάσεις, όταν δεν του βγαίνουν τα μαρκαρίσματα, δεν είναι ήρεμος ο παίκτης... Άνθρωποι είναι και αυτοί. Σε όλες τις ομάδες όταν κάτι δεν πάει καλά υπάρχει προβληματισμός. Το ίδιο και στον Ολυμπιακό".