Skip to main content

Άνετη νίκη για... καλή χρονιά!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Πανιωνίου στο ΣΕΦ με 87-65, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League και "αποχαιρέτησε" με νίκη το 2017.

Με καλή άμυνα και επιθετικούς μοχλούς τους Κάιλ Γουίλτζερ και Γιώργο Μπόγρη οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν με ένα σερί 13-0 (στο 3'), ενώ με τον Χόλις Τόμπσον να "χτυπά" από την περιφέρεια διατήρησαν σταθερά τις αποστάσεις μέχρι και το 7' (22-9, στο 8'). Λάθη και κακές επιλογές επέτρεψαν στον Πανιώνιο να "ροκανίσει" την διαφορά στους 4π. (30-26, στο 13'). Ο Χόλις Τόμπσον διατήρησε την επαφή του με το καλάθι (38-30), όμως, οι "κυανέρυθροι" εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της ομάδας μας και απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 11-3 (41-41, στο 18') . Με δύο σερί τρίποντα από τους Γουίλτζερ και Τόμπσον ο Ολυμπιακός ανέκτησε άμεσα την πρωτοπορία (47-41) και πήγε στα αποδυτήρια με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με +5 (50-45).

Στην επανάληψη, ωστόσο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου φρόντισαν να αποκαταστήσουν απόλυτα την τάξη... Στα πέντε πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου κράτησαν στο μηδέν τον Πανιώνιο και την ίδια ώρα με πρωταγωνιστές τους Γιάνις Στρέλνιεκς και Κώστα Παπανικολάου ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 14π. (59-45). Και δεν σταμάτησαν εκεί...  Τζαμέλ ΜακΛιν και Χόλις Τόμπσον πήραν την σκυτάλη στο σκοράρισμα, δίνοντας -πρόωρα- στην αναμέτρηση διαδικαστικό χαρακτήρα (83-57, στο 35'). Και κάπως έτσι, χωρίς να ιδρώσει, αλλά και χωρίς να χαλαρώσει, η ομάδα μας έφτασε στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 26-20, 50-45, 70-51, 87-65

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  ΜακΛίν  7 (8 ριμπ., 2 ασ.), Τολιόπουλος 7 (1τρ., 5 ασ.), Παπαπέτρου 3 (1τρ., 3 ασ.), Σπανούλης 2 (11 ασ.), Στρέλνιεκς 9 (1), Παπανικολάου 10 (1τρ., 8 ριμπ., 1 ασ., Ρόμπερτς 3(1τρ., 4 ριμπ., 1 ασ.), Μπόγρης 11 (4ριμπ.), Γουίλτζερ 11 (3 τρ., 7ριμπ.),  Τόμπσον 24 (6τρ., 5 ριμπ., 2 ασ.).

Πανιώνιος (Ζιάγκος):  Σακελλαρίου 7, Νταλό 11, Χέντερσον 5 (1), ΜακΝίλ, Σαρικόπουλος 4, Δίπλαρος 4, Κράβιτς 13, Καρακεχαγιάς 2, Καμπερίδης, Τσούπκοβιτς 10, Γούντσον 7 (1), Μαραγκίδης 2.

Σφαιρόπουλος: «Θέλω να έχουμε υγεία»

Με την ευχή να έχει η ομάδα υγεία την χρονιά που έρχεται αποχαιρέτησε αγωνιστικά το 2017 ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Κλείνει το 2017 με ένα παιχνίδι στο οποίο ήμασταν αρκετά καλοί, όχι σε όλη τη διάρκειά του. Αρχίσαμε συγκεντρωμένοι, πήραμε μια διαφορά 13-0, αλλά χαλαρώσαμε στην άμυνα κυρίως και δεχτήκαμε 45 πόντους στο ημίχρονο. Μετά το ημίχρονο ήμασταν πιο σταθεροί, κάναμε ένα πολύ καλό τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο όπου δεχτήκαμε 20 πόντους συνολικά. Είχαμε καλές συνεργασίες και πήραμε μια εύκολη νίκη. Καλή συνέχεια στον Πανιώνιο κι εύχομαι να πετύχει τους στόχους του. Είμαστε μέσα στους στόχους μας, θέλω να έχουμε υγεία για το 2018. Η ομάδα έχει 16 παίκτες στο ρόστερ, αλλά είχαμε σήμερα μόνο εννιά διαθέσιμους. Ο Ρόμπερτς ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο και δε θέλαμε να το ρισκάρουμε. Θα δούμε τι έχει. Θέλουμε να επιστρέψουν οι τραυματίες και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους στόχους μας. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το 2018».

Για την αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο και αν θα επιστρέψουν σε αυτή κάποιοι από τους τραυματίες απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Σίγουρο δεν είναι τίποτα, εξαρτάται πώς θα ανταποκριθούν σε κάποια τεστ που θα κάνουμε. Κανείς δεν ξέρει. Προσπαθούμε να έχουμε όσο περισσότερους παίκτες γίνεται με την Αρμάνι. Το πιο σημαντικό είναι πως δεν μεμψιμοιρούμε για τους τραυματισμούς. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και παρότι έχουμε τόσες ελλείψεις η ομάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και συνεχίζει να μάχεται».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Πανιωνίου, Βαγγέλης Ζιάγκος, είπε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του και την ως τώρα πορεία του στην Ευρώπη. Μας εκπροσωπεί επάξια και του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Υπάρχει φυσικά το δεδομένο της διαφοράς δυναμικότητας. Σαφώς και δεν πρόκειται για έναν από τους τελικούς μας, που έρχονται, αλλά δεν ήρθαμε για να βγάλουμε την υποχρέωση. Ήρθαμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό και ταχύτητα σε άμυνα κι επίθεση. Κατά διαστήματα κάναμε αυτό που μπορούσαμε».