Skip to main content

Προβάδισμα τίτλου

Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-72 τον Παναθηναϊκό στον τρίτο τελικό των play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, έκανε το 2-1 στη σειρά και πλέον απέχει μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Βασίλης Σπανούλης.


Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον μπροστά με 2-1 στη σειρά και απέχουν μόλις μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για να γίνει, όμως, αυτό το 2-1, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκε να κάνουν μεγάλη ανατροπή μιας και από το 59-66, ανέτρεψαν την κατάσταση και βρέθηκαν στο 72-66 κάνοντας σερί 13-0.

Η ΑΜΥΝA: Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή. Η άμυνα των Πειραιωτών δεν ήταν αυτή που έπρεπε στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να σκοράρουν 44 πόντους. Στο δεύτερο μισό, όμως, οι Πειραιώτες βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους και για 19 λεπτά κράτησαν τον Παναθηναϊκό στους μισούς πόντους (22) και έτσι έγινε η μεγάλη ανατροπή.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ:  Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος πάτησε το γκάζι και έπαιξε αποφασισμένος, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βελτίωσαν την εικόνα τους επιθετικά, πήραν πρωτοβουλίες, σταμάτησαν να είναι διστακτικοί και έτσι η εικόνα άλλαξε.

O MVP: Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Θρύλου πήρε την ομάδα του από το χέρι, όπως άλλωστε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, και έδειξε στους συμπαίκτες του τον δρόμο για τη νίκη. Ο Έλληνας γκαρντ είχε 22 πόντους, 5 κερδισμένα φάουλ, 1 ασίστ και ένα κόψιμο σε 27:29’’ που βρέθηκε στο παρκέ.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει το 2-1 και κοιτάζει πλέον μπροστά. Σε τέτοιου είδους σειρές και σε τέτοιου είδους παιχνίδια, δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνει μια ομάδα παρά να ξεχάσει όσα έχουν συμβεί και να κοιτάξει μπροστά για το επόμενο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεχνάνε τώρα το 2-1 και επικεντρώνονται στο επόμενο ματς της σειράς στο ΟΑΚΑ.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 17-21, 41-44, 57-62, 77-72

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 22 (3), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 3, Μάντζαρης 2, Χάντερ 7, Στρόμπερι 5 (1), Αγραβάνης 2, Γουόρικ, Χάκετ 9, Λοτζέσκι 16 (3), Παπανικολάου.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 8, Φώτσης 3 (1), Φελντέιν 17 (3), Καλάθης 15 (1), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα, Παππάς 4, Διαμαντίδης 10 (1), Γκιστ 2, Παπαγιάννης 9, Γουίλιαμς 2, Χέινς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Το να φωνάζουμε τώρα για τη διαιτησία για να επηρεάζουμε για το επόμενο παιχνίδι… Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, αλλά τα σουτ που βάλαμε, οι άμυνες και τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραμε δεν ήταν θέμα διαιτησίας. Στο προηγούμενο παιχνίδι οι βολές ήταν 27-15 και κερδίσαμε. Πιο πολύ είναι για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις για το επόμενο παιχνίδι αυτά για τα περί διαιτησίας. Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη, που μας δίνει προβάδισμα στη σειρά των τελικών. Πιστεύω πως μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που ανακτήσαμε το πλεονέκτημα έδρας, σήμερα είχαμε ένα επιπρόσθετο άγχος για να βρούμε τις λύσεις και να παίξουμε καλά στην άμυνα και την επίθεση. Ήμασταν πολύ πιεσμένοι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δεχτήκαμε εύκολους πόντους και επιθετικά δεν ήμασταν καλοί. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας δεν ήταν καλή, δεχτήκαμε 44 πόντους. Το κύριο μέλημά μας ήταν να ηρεμήσουμε τους παίκτες μας στο ημίχρονο. Η άμυνά μας ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη. Στην τέταρτη περίοδο κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους δέκα πόντους και στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα με τον Βασίλη και τα άλλα παιδιά που με την εμπειρία και το μέταλλό τους μας οδήγησαν στο 2-1. Μίλησε το μέταλλο και ο χαρακτήρας μας για να πάρουμε μια παλικαρίσια νίκη. Κρατάμε χαμηλούς τόνους, έχουμε το επόμενο παιχνίδι στην έδρα των αντιπάλων, η πίεση θα μεταφερθεί τώρα στον Παναθηναϊκό και νομίζω πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Συγχαρητήρια στον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε ακόμη κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ και χωρίς έκτροπα μάς βοήθησε να νικήσουμε. Ο Λοτζέσκι μάς έλειψε πολύ όλη τη χρονιά. Βλέπουμε και τώρα πόσο χρήσιμος παίκτης είναι, γιατί δημιουργεί και σκοράρει. Παίζοντας στο ‘2’ έχει και δημιουργία, κάτι που χρειαζόμαστε. Είναι ένα επιπλέον στοιχείο που βοηθά την ομάδα. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας που μας είχε λείψει».

Για την κατάσταση του Γιώργου Πρίντεζη: «Έχει φύγει για να κάνει εξετάσεις και θα ξέρουμε το αργότερο αύριο. Έπεσε άτσαλα πάνω στο πόδι που είχε πρόβλημα και τον είχε κρατήσει εκτός του προηγούμενο διάστημα. Δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι, αλλά δεν δείχνει καλά το πόδι του».

ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ: «Ήταν μια σκληρή μάχη, όπως και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Υπήρχε μεγάλη πίεση και ένταση. Δυσκολευτήκαμε πολύ να περάσουμε μπροστά και κυνηγούσαμε στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά στα τελευταία έξι λεπτά βρήκαμε ώθηση από την άμυνα και βρήκαμε λύσεις στην επίθεση. Ο Βασίλης και ο Ιωάννης έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ και βρήκαμε τον τρόπο να νικήσουμε».

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: «Έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά μας. Νομίζω πως είναι ηθικοί νικητές. Έπαιξαν με πολλή ενέργεια, παρότι προερχόμασταν από μια ήττα στο τέλος. Το λάβαμε το μήνυμα. Δεν μιλήσαμε στο προηγούμενο ματς. Σημαδεύτηκε στο προηγούμενο ματς ο Γκιστ, σήμερα σε αυτό το ρόλο ήταν ο Καλάθης και ο Φώτσης, ειδικά από τον κύριο Πηλοΐδη. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλύτεροι και παρότι η άμυνά μας δεν ήταν επιθετική, ο Ολυμπιακός είχε βαρέσει 20 βολές. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα ή να κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν παίξαμε επί ίσοις όροις. Ήμασταν καλύτεροι από ό,τι στο πρώτο ματς και έπρεπε να προηγούμαστε περισσότερο. Μπορούμε να πούμε πολλά για βολές, τρίποντα, ριμπάουντ και λοιπά, αλλά η ουσία είναι πως σήμερα μείναμε στο τέλος χωρίς τον leader μας, που ήταν εξαιρετικός κι επειδή ήταν εξαιρετικός σημαδεύτηκε από τον κ. Πηλοΐδη. Δύο φορές σηκώσανε το χέρι για να σταματήσει ο αιφνιδιασμός μετά από φάουλ και ούτε αυτά δεν μπορούσε να σφυρίξει».

Για την απόδοση του Παπαγιάννη : «Φάνηκε πόσο μας έλειψε ο Παπαγιάννης, είναι ταλαντούχος αλλά έχει αδυναμίες. Τον έχουμε ανάγκη έτσι όπως είμαστε».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ: «Ήταν ένα ακόμη ωραίο ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Έγινε ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Σε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα βγάλαμε στο γήπεδο αυτά που θέλαμε, φτάσαμε να είμαστε μπροστά, αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα, εμείς ίσως ήμασταν κουρασμένοι ή δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση. Έγινε το 2-1 και τώρα πάμε να δούμε τι θα κάνουμε στο ΟΑΚΑ».