Skip to main content

Θρυλική αντίδραση!

Ο Ολυμπιακός μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες αντέδρασε κόντρα στην Κίμκι, νίκησε 89-77 και έφτασε στο 3-3 μετά από έξι αγωνιστικές στο TOP-16.


Το ματς δεν ήταν καλά για τους «ερυθρόλευκους» με την Κίμκι να κάνει το παιχνίδι της και να παίρνει ακόμη και διψήφια διαφορά με το ημίχρονο να τελειώνει 38-43. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν εντυπωσιακοί σε άμυνα και επίθεση και έφτασαν τελικά στο +12 (89-77).

Η ΑΜΥΝΑ:  Στο πρώτο ημίχρονο οι Ρώσοι κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να παίξουν το παιχνίδι τους. Στο δεύτερο μισό, όμως, και ειδικά στην τέταρτη περίοδο, η άμυνα των Πειραιωτών ήταν απίστευτη. Αν μάλιστα στο τέλος οι παίκτες του Κουρτινάιτις δεν έβαζαν οκτώ πόντους σε 1:30, δεν θα έβαζαν πάνω από δέκα στην περίοδο.  
 
Η ΕΠΙΘΕΣΗ:  Πετούσε «φωτιές» σε όλο το ματς. Πλην της δεύτερης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τουλάχιστον 20 πόντους σε κάθε δεκάλεπτο.
 
Ο MVP: Ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο υπαρχηγός ήταν ασταμάτητος. Με 30 πόντους και 9 ριμπάουντ άγγιξε το double-double.  O «Πριντ» απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί είναι ο καλύτερος φόργουορντ στην Ευρώπη.
 
ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει πολλά. Κρατάει ότι νίκησε τον πρώτο του ομίλου και μάλιστα με μια διαφορά που ίσως παίξει ρόλο στο τέλος (+12), κρατάει την φοβερή εμφάνιση του Πρίντεζη και του Χάκετ, κρατάει την παρουσία του κόσμου. Με τέτοιο κόσμο, ο Θρύλος δεν φοβάται τίποτα. Το μόνο που πετάει από το αποψινό ματς είναι η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου.


Δεκάλεπτα: 20-24, 38-43, 62-60, 89-77
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 5, Χάντερ 10 (10 ριμπ.), Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 14 (3), Στρόμπερι 5 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 30 (3/5 τρ., 9 ριμπ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης, Χάκετ 14 (1), Λοτζέσκι 5 (1), Αθηναίου.
Κίμκι (Κουρτινάιτις): Ράις 14 (2), Σβεντ 11 (1), Ντράγκιτς 11 (1), Όγκουστιν 13, Κόπονεν, Βιάλτσεφ 7 (2), Σοκόλοφ 3, Ιλνίτσκι, Μόνια 12 (4), Τοντόροβιτς 1, Χάνικατ 5 (1), Σελεκέτο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη που μας επαναφέρει στα θετικά αποτελέσματα μετά τις τρεις ήττες. Κερδίσαμε την πρώτη ομάδα του ομίλου, μια ομάδα με πολύ ταλέντο, που είχε δείξει στο Top 16 πως είναι από τις δυνατές ομάδες του ομίλου και γι' αυτό η σημασία της νίκης είναι διπλή. Μετρά διπλά και για την ψυχολογία μας, γιατί όταν στο πρώτο ημίχρονο κολλήσαμε μια-δυο φορές και ο αντίπαλος ξέφυγε, καταφέραμε με κατάθεση ψυχής να επιστρέψουμε. Όλα τα παιδιά έδωσαν το 150% και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η νίκη μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια. Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο, θέλουμε να παίζουμε με μεγαλύτερη διάρκεια. Πετύχαμε 51 πόντους στο δεύτερο μέρος, ξεκινώντας από την άμυνά μας. Πήραμε μια καλή νίκη, αλλά τίποτα παραπάνω, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί ο όμιλος είναι πολύ αμφίρροπος. Χαμηλώσαμε το σχήμα, γίναμε πιο ευέλικτοι, κάναμε κάποιες αλλαγές στα μαρκαρίσματα βάζοντας άλλους παίκτες σε κλειδιά των αντιπάλων. Αυτό άλλαξε το ρυθμό του παιχνιδιού, μας έκανε πιο πιεστικούς και οι παίκτες μου έκαναν κατάθεση ψυχής. Η προσπάθεια είναι συνολική. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο γιατί ήταν συγκλονιστικός σήμερα και συνέχισε να παροτρύνει την ομάδα μέχρι τέλους. Τους θέλουμε κοντά μας γιατί θέλουμε να διαφυλάξουμε την έδρα μας, με τον κόσμο να μας σπρώχνει προς τις νίκες».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Παίξαμε πιο σκληρά στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Σταματήσαμε τη Χίμκι, φύγαμε στον αιφνιδιασμό και πετύχαμε εύκολα καλάθια. Είχαμε αρκετή ενέργεια από τα μέσα της τρίτης περιόδου και μετά. Δείξαμε ενέργεια ως ομάδα και αυτό είναι το όπλο μας πάντα. Είχαμε λάθη, χαμένα σουτ, αλλά η ενέργεια μας έδωσε τη νίκη. Προσπαθήσαμε να παίξουμε δυνατά από την αρχή. Και σε άλλα παιχνίδια ήμασταν πίσω στην αρχή, όπως με Μπάμπεργκ που χάσαμε. Η νίκη ήταν πολύ σημαντική και παλέψαμε μέχρι το τέλος για να την πάρουμε. Μετά τις πρώτες δύο νίκες στην αρχή του ομίλου όλοι έλεγαν ότι χτυπάμε πρώτη θέση, και μετά που είχαμε τρεις ήττες έλεγαν ότι δεν θα περάσουμε. Ολα αλλάζουν στον όμιλο. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και θέλουμε τη νίκη».

ΡΙΜΑΣ ΚΟΥΡΤΙΝΑΪΤΙΣ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Για τρία δεκάλεπτα είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός διαθέτει έμπειρους παίκτες που δεν σταμάτησαν να προσπαθούν και πήραν τελικά τη νίκη»

https://www.flickr.com/photos/olympiacosbcgr/albums/72157664286338546