Skip to main content

Αφεντικό!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, επικράτησε με 80-66. Πλέον, οι  «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το ματς άρχισε ονειρικά για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας εκπληκτική άμυνα και λειτουργώντας υποδειγματικά στην επίθεση έφτασαν στο 27-9 του πρώτου δεκαλέπτου και έκτοτε δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +30 με το τελικό 80-66 να δείχνει ποιος ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Η ΑΜΥΝΑ: Ήταν ΤΕΛΕΙΑ στο πρώτο ημίχρονο. Και συγκεκριμένα στα πρώτα 18 λεπτά όταν και οι πρωταθλητές Ελλάδος προηγήθηκαν με +30 κρατώντας τον Παναθηναϊκό στους 19 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο, όχι πως η άμυνα δεν ήταν αυτή που έπρεπε, αλλά σίγουρα δεν ήταν εκείνη των πρώτων 18 λεπτών.
 
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Ο Θρύλος ήταν… διαστημικός στα πρώτα 17 λεπτά της αναμέτρησης, κάτι που μαρτυρά και το 49-19 ως εκείνο το σημείο. Οι παίκτες του Θρύλου παίζοντας γρήγορα και έξυπνα, έδειχναν να είναι συνέχεια μια φάση μπροστά από τους αντιπάλους τους. Τα τρίποντα διαδέχονταν το ένα το άλλο, ο Σπανούλης έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης στην  Ευρώπη και έτσι ο Θρύλο πήρε τη νίκη πριν καν αρχίσει το ματς.
 
Ο MVP: Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός έκανε… πάρτι στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν ασταμάτητος πετυχαίνοντας 17 πόντους με ορισμένα τρίποντα από το σπίτι του και έδειξε τον δρόμο στην παρέα του για να φτάσει στη μεγάλη νίκη.
 
ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει το πρώτο ημίχρονο και ειδικά τα πρώτα 17 λεπτά όταν και ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό. Αυτό που «πετάει» είναι το διάστημα από το 17’ έως και το 30’ όταν και οι αντίπαλοι μείωσαν στους εννιά πόντους διαφορά.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Σπανούλης 17 (3), Στρόμπερι 14 (2), Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 4, Τζόνσον-Όντομ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης, Χάκετ 16 (3), Αθηναίου 6 (2).
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς, Φελντέιν 16 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 3, Κούζμιτς 3, Πάβλοβιτς 3, Φώτσης 9 (3), Ραντούλιτσα 12, Παππάς 2, Διαμαντίδης 8 (2), Παπαγιάννης.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν χωρά αμφισβήτηση ότι ήταν μια ολοκληρωτική επικράτηση. Μπήκαμε πολύ δυνατά, αιφνιδιάσαμε τον αντίπαλό μας, μπήκαμε με μεγάλη ενέργεια, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, δεχθήκαμε μόνο 9 πόντους στην πρώτη περίοδο και πήραμε νωρίς διαφορά 18 πόντων. Αν εξαιρέσεις τα τελευταία δύο λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε τον έλεγχο και μια μεγάλη διαφορά ασφαλείας. Στο ημίχρονο είπαμε πως το μομέντουμ του αγώνα μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα. Περιμέναμε την αντίδραση του Παναθηναϊκού. Αυτό που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν στο επίπεδο του Παναθηναϊκού και φάνηκε στο τρίτο δεκάλεπτο η αντίδρασή τους. Κρατήσαμε τη διαφορά στους 12 πόντους και παρότι η διαφορά έφτασε στους εννιά, ανεβάσαμε ξανά τη διαφορά και πήραμε μια άνετη νίκη, που δικαιούμασταν πλήρως.  Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την προσπάθεια που έκαναν. Δεν είναι εύκολο μετά από τις ήττες από Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ να παίζεις ένα ντέρμπι. Γι’ αυτό για την απόδοση και την πνευματική τους ετοιμότητα αξίζουν συγχαρητήρια. Ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να παλεύουν όλα τα παιχνίδια. Η ομάδα να είναι ενωμένη και να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες και τους έχει εμπιστοσύνη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Κάναμε μια σημαντική νίκη, αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Πρέπει να μείνουμε σεμνοί και ταπεινοί, να συνεχίσουμε με το ίδιο σκεπτικό. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και στην Ευρωλίγκα, άσχετα αν είχαμε δύο ανάποδα αποτελέσματα, γιατί και εκεί ο δρόμος είναι μακρύς. Να παλεύουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ξεκινώντας από το ματς με τη Ρεάλ. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα ήταν άψογες και είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να είναι έτσι, να ενισχύει με τη φωνή του την ομάδα για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε τέτοιες νίκες».

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας, όμως ο δρόμος είναι πολύ μακρύς. Πρέπει να ξεχάσουμε τη νίκη, γιατί σε τρεις μέρες αντιμετωπίζουμε έναν σπουδαίο αντίπαλο».

ΣΑΣΑ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν πιο έτοιμοι από μας για να παίξουνε στον αγώνα. Δεν ξέρω γιατί. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εκτός λογικής για ό,τι γνωρίζω εγώ ως ανταγωνιστής. Όλοι ονειρεύονται να παίξουν σε τέτοια παιχνίδια, αλλά όπως αρχίσαμε τον αγώνα ήμασταν εντελώς έξω από όσα ξέρω εγώ ως ανταγωνιστικό μπάσκετ. Ήμουν ξεκάθαρος με τους παίκτες μου. Περίμενα να μην επαναλάβουν ένα τέτοιο λάθος. Δεν συνέβη για πρώτη φορά εδώ, συνέβη το ίδιο και πριν λίγα βράδια, απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Όταν εμφανιστήκαμε στο γήπεδο αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ όπως ξέρουμε. Αυτό έχει να κάνει με το χαρακτήρα, τη δυναμική της ομάδας και τη γνώση του προπονητή. Πρέπει να βάλουμε μυαλό και να μην ξαναγίνει αυτό. Δεν έχω εξήγηση. Ό,τι έγινε στο πρώτο μέρος ξεπερνά την μπασκετική μου λογική. Στο μπάσκετ πρέπει να παίζεις όσο πιο δυνατά μπορείς, είδα όμως παίκτες να μην το κάνουν. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε όπως ξέραμε και κάναμε ό,τι είχαμε προετοιμάσει. Έχουμε έμπειρους παίκτες, αλλά δεν είναι όλοι με την ίδια εμπειρία για το πώς πρέπει να παίζουν για να κερδίζουν. Είναι μια επιλογή που έχουμε σαν ομάδα. Όταν χάνεις όλοι κοιτάζουν ποιον παίκτη δεν έχεις, αλλά εγώ πρέπει να δουλέψω με τους παίκτες που έχω».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: «Είχαμε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στο α’ ημίχρονο. Αυτή η αρχή μας στέρησε όχι απλά τη νίκη, αλλά ακόμα και τη διεκδίκησή της. Στο β’ ημίχρονο κάναμε την αντεπίθεσή μας, αλλά τελικά δεν το καταφέραμε.  Ξεκινήσαμε νωθρά και νωχελικά, κάτι που σημαίνει έλλειψη μαχητικότητας. Ο Ολυμπιακός με την ενέργειά του δεν μας άφησε να κάνουμε τίποτα.  Έχει πληγωθεί ο εγωισμός μας και μέσα από τη δουλειά θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και να επιστρέψουμε.  Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι κρίθηκε το πλεονέκτημα. Και οι δύο ομάδες βρεθήκαμε κοντά σε ήττα τις προηγούμενες αγωνιστικές. Πλέον, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης σε Ελλάδα και Ευρώπη».